Video’s opnemen

(Doorgestuurd vanaf Recording Videos on Firefox OS)

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Video’s opnemen

1. Tik op camera app om de camera-app te openen.
    Mogelijk ziet u een scherm waarin wordt gevraagd of u geolocatie wilt toestaan. Selecteer hierin Toestaan of Weigeren. U kunt dit later nog wijzigen in uw instellingen. Ga naar Instellingen > App-machtigingen > Camera om de Geolocatie-instelling voor uw camera-app aan te passen.
  2. Als u niet het gemarkeerde blauwe videopictogram (video) ziet, bevindt u zich in fotomodus. Tik op video om de camera-app naar videomodus te wijzigen. Dit is een schermafbeelding die de videomodus van de camera-app weergeeft:

video mode

3. Positioneer uw camera naar wat moet worden opgenomen en tik daarna op video om het opnemen te starten.
    Tip: draaien van het apparaat naar liggende modus kan de video beter zichtbaar maken op een computer of TV-scherm.
  4. Tik nogmaals op deze knop zodra u klaar bent met opnemen.
  5. Uw video zou nu moeten zijn vastgelegd. Gedurende een halve seconde zal een miniatuur van de video worden weergegeven. Als u deze video wilt delen of verwijderen, tik dan op de miniatuur van de video.
Noot: u kunt video’s later nog verwijderen of delen vanuit de Galerij.
  1. Tik op camera app om de camera-app te openen.
    Mogelijk ziet u een scherm waarin wordt gevraagd of u geolocatie wilt toestaan. Selecteer hierin Toestaan of Weigeren. U kunt dit later nog wijzigen in uw instellingen. Ga naar Instellingen > App-machtigingen > Camera om de Geolocatie-instelling voor uw camera-app aan te passen.
  2. Wissel aan de onderkant van het scherm naar videomodus door op het videocamerapictogram te tikken:
    photo mode 2.0
  3. De cameraknop verandert in een opnameknop:
    video mode 2.0
  4. Positioneer uw camera en tik op de opnameknop om het opnemen te starten.
    Tip: draaien van het apparaat naar liggende modus kan de video beter zichtbaar maken op een computer of TV-scherm.
  5. Tik nogmaals op de knop om het opnemen te stoppen.
  6. Er zal een voorbeeld van uw video verschijnen. De video wordt opgeslagen in de Galerij, van waaruit u deze kunt delen of verwijderen.
Tips: gebruik de bedieningen bovenaan om de camera te draaien of de instellingen en opties van de zelfontspanner te wijzigen.