Marketplacen suositukset

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Suositukset (Recommendations) on käyttäjälle räätälöity luettelo sovelluksista, joita on tarjolla. Nämä suositukset muodostetaan algoritmien avulla rekisteröityneiden Marketplace-käyttäjien nimettömänä kerätyistä asennustiedoista.

app recommendations

Kenelle suosituksia näytetään

Firefox Marketplace näyttää suosituksia seuraaville käyttäjille:

• käyttäjät, joilla on Firefox-tili ja jotka ovat kirjautuneet tilille käyttäessään Marketplacea
  • käyttäjät, jotka eivät ole kieltäytyneet suositusten vastaanottamisesta.

Suositusten näyttämisen käyttöönotto

Voit milloin tahansa suostua suositusten näyttämiseen tai kieltäytyä siitä. Kiellon asettamisen jälkeen tietoja ei myöskään käytetä (anonyymisti) suositusten laatimiseen.

1. Kun olet kirjautunut sisään, napauta asetukset-kuvaketta (Settings) ja valitse Edit Account Settings.
    account settings marketplace
  2. Aseta valintamerkki vaihtoehtoon Yes, show me recommendations based on my installed apps. Suositusten näyttämisen voi poistaa poistamalla tämän valinnan.

Näin suositusten näyttäminen toimii

Firefoxin Marketplacessa käytettävän suositusjärjestelmän on kehittänyt Telefonica Research Labs. Järjestelmä tarjoaa sitä parempia ja henkilökohtaisempia suosituksia, mitä enemmän sovelluksia asennetaan. Ennen kuin yhtään sovellusta on asennettu, järjestelmä tarjoaa suosituimpia sovelluksia, koska sillä ei vielä ole tarpeeksi tietoja päätelläkseen henkilökohtaisia mieltymyksiä.

Suositusjärjestelmässä käytetty päätekniikka on collaborative filtering (CF). Se on suositustekniikka, joka luo käyttäjille räätälöityjä suosituksia. Suositukset perustuvat sellaisten käyttäjien mielipiteisiin, joilla on samankaltaisia mieltymyksiä.

Suosituksissa käytetty CF-tekniikka on matriisifaktorointi (Matrix Factorization), joka sai alkuunsa täällä. Tarkka, käytetty algoritmi on kuvailtu tässä tutkimusraportissa. Käytämme ainoastaan henkilökohtaisista tiedoista siivottua asennusdataa, emmekä käytä muita raportissa kuvailtuja tietoja, kuten sijaintitietoja.

For Developers: The (open source) code for the algorithm implementation is located at: https://github.com/grafos-ml/test.fm/blob/master/src/testfm/models/tensorcofi.py. The backend server code (named Frappe) of the recommender system is located at: https://github.com/grafos-ml/frappe. .

Näin dataa kerätään ja käytetään

Kun Marketplaceen kirjaudutaan ja asennetaan sovellus, Marketplace tallentaa sovelluksen, asennusmaan, asennuksen päivämäärän ja ajan ja kieliasetukset. Se ei tiedä, pidätkö todella sovelluksesta, oletko todella käyttänyt sitä tai oletko poistanut sovelluksen.

Suositusten määrittelemisessä käytetty data sisältää:

• asennetut sovellukset ja asennuksen päivämäärän
  • käyttäjän maa-asetukset
  • käyttäjän kieliasetukset

Jos sovelluksia asennetaan kirjautumatta, Marketplaceen ei tallennu mitään muita tietoja kuin se, että joku asensi kyseisen sovelluksen tietyssä maassa.

Kaikkea dataa säilytetään ja käsitellään Mozillan virtuaalisessa erillisverkossa (Mozilla Virtual Private Network). Emme koskaan jaa näitä tietoja sovellusten kehittäjien kanssa. Sitoudumme myös tiukasti Marketplacen yksityisyydensuojakäytäntöihin sen suhteen, miten käytämme tätä dataa käyttäjäkokemuksen parantamiseen.