Nyt i Thunderbird 52.0

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Denne version af Thunderbird understøttes ikke længere. Opdater Thunderbird for at få glæde af de seneste funktioner.

Denne artikel beskriver de større ændringer, som er synlige for brugerne, i Thunderbird version 52.0. Alle detaljer om ændringerne kan findes i udgivelsesnoterne til Thunderbird 52.

I forhold til Thunderbird version 45.0 indeholder denne version langt færre synlige ændringer af brugerfladen. I stedet er mange ældre fejl og irritationsmomenter blevet rettet.

Mailredigering

Den vigtigste ændring gælder håndteringen af billeder i en ny meddelelse. Billeder er nu indeholdt som data URI'er og ikke som referencer til dele af andre meddelelser eller filer på computeren. Dette giver en bedre interoperabilitet med office-pakker som fx MS Office eller LibreOffice. Det løser også nogle ældre problemer med at vedhæfte billeder fra andre meddelelser. Billeder, der linkes til fra andre placeringer på internettet, vil ikke længere automatisk bilve hentet og vedhæftet til meddelelsen. Dette kan ændres for hvert enkelt billede via vinduet 'Egenskaber for billede' eller globalt ved at ændre værdien af indstillingen mail.compose.attach_http_images til true.

Da URI'er grundlæggende er rå binære data vist i brugerfladen, er URI'en nu forkortet i vinduerne 'Egenskaber for billede' og 'Indsæt HTML'. Eksempel:

Image properties TB52

Når man i en ny mail indsætter billeder, der refererer til filer på computeren, vil de nu blive blokeret og en meddelelse vises:

Blocked image TB52

Dette er for at beskytte brugeren mod uforvarende at afsløre filer.

Hovedvinduet - Mapperuden

Over mapperuden finder du nu en rullemenu, hvor du kan vælge mellem forskellige mappevisninger. Du kan slå rullemenuen til og fra via menuen Vis > Værktøjslinjer > Værktøjslinje for mapper.

Switcher TB52

Hovedvinduet - Meddelelsesruden

Kolonnen 'Korrespondenter', der har fået nye ikoner, vises nu som standard i alle nye mapper. Kolonnerne i eksisterende mapper ændres ikke. Hvis du ikke vil have kolonnen 'Korrespondenter' vist i nye mapper, kan funktionen slås fra ved at ændre værdien af indstillingen mail.threadpane.use_correspondents til false.

Correspondents TB52

Kalender - Lightning - Begivenhed i et faneblad

Begivenheder kan nu oprettes og redigeres i et faneblad i stedet for i et vindue. Funktionen kan slås til via menuen RedigerFunktionerThunderbird > Indstillinger > Kalender.