Multi-hop – uw gegevens tweemaal versleutelen voor verbeterde beveiliging bij het gebruik van Mozilla VPN

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Als u met Mozilla VPN op uw apparaat op het internet navigeert, worden uw gegevens versleuteld en via een beveiligde webserver geleid, wat voorkomt dat anderen uw online activiteit kunnen herleiden naar uw IP-adres. Configureer voor extra bescherming Mozilla VPN om uw verkeer te versleutelen en via twee locaties in plaats van één te verzenden, wat we ‘Multi-hop’ noemen.

Volg deze stappen om dubbele versleuteling op uw apparaat in te schakelen:

1. Open Mozilla VPN en klik (of tik) op Locatie selecteren.
    Select VPN location
  2. Selecteer Multi-hop.
    Multihop VPN
  3. Kies een ingangslocatie en een uitgangslocatie. Dit zijn de twee servers die worden gebruikt om uw gegevens te versleutelen terwijl u surft.
    entry and exit

In dit voorbeeld wordt uw netwerkverzoek eerst naar Toronto en dan naar Sofia verzonden, waardoor uw privacy wordt verbeterd, om ten slotte de gewenste bestemming op het internet te bereiken. Als een antwoord is aangemaakt volgt dit dezelfde route terug, waarbij het eerst Sofia, daarna Toronto en ten slotte uw apparaat bereikt.

Multi-hop VPN

Zijn er nadelen aan het gebruik van meerdere servers om mijn gegevens te versleutelen?

Als u meerdere servers gebruikt om uw dataverkeer te versleutelen, kunt u dat merken aan een tragere internetsnelheid en het sneller leeglopen van de batterij van uw mobiele apparaat; ook kan het aantal landen waaruit u kunt kiezen kleiner zijn.