Hulp bij problemen met Marketplace-betalingen of -apps verkrijgen

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Hier kunt u hulp verkrijgen bij vragen of mogelijke problemen tijdens de aanschaf van apps in de Marketplace.

Problemen met aanschaf

Probleem Oplossing
Ik heb de sms-pincode die nodig is om met mijn betaling verder te gaan niet ontvangen.
  • Als u een gegevensverbinding via roaming gebruikt, kan uw pincode worden vertraagd. Probeer deze nogmaals te verzenden.
  • Sommige regio’s/providers vereisen geen pincodebevestiging als u uw eerste aanschaf verricht via een gegevensverbinding. Gebruik in dit geval uw gegevensverbinding om uw eerste aanschaf te doen.
App-aankopen mislukken als ik mijn creditcard gebruik.
  • Neem contact op met uw creditcardmaatschappij om de reden voor de weigering vast te stellen.
  • Als u de bewuste creditcard eerder op een ander apparaat hebt gebruikt, zal deze aan dat bepaalde mobiele nummer zijn gekoppeld. Pogingen tot aankopen op een ander apparaat zullen worden geblokkeerd.
  • Als uw creditcard niet bij de regio van die van uw simkaart hoort, zult u geen aankopen kunnen verrichten.
Er is iets misgegaan met de website tijdens mijn aankoop (foutmelding, scherm stond vast, of lange laadtijden).

Neem contact op met support@mozilla.com met de volgende informatie over de geprobeerde aankoop:

• Tijd, datum en locatie van aankoop
  • Telefoon- of apparaatgegevens
  • Geprobeerde methode van aankoop
Er is een onjuist bedrag gehanteerd of ik heb een aankoopbevestiging ontvangen voor een aankoop die ik niet heb voltooid. Neem contact op met support@mozilla.com.
De geselecteerde regio bij het scherm Bevestig uw mobiele nummer is onjuist. Klik op de koppeling Wijzigen naast de regio. Selecteer uw regio in de lijst met ondersteunde regio’s. Als uw regio niet wordt vermeld, wordt deze niet ondersteund.
Mijn provider wordt niet op het scherm Bevestig uw mobiele nummer vermeld. Mogelijk ondersteunen we nog geen betalingen voor uw provider. Gebruik een creditcard of kijk later nog eens.
Mijn provider was eerder vermeld, maar ik zie geen optie meer voor het gebruik van facturering via de provider. Als u meerdere malen fouten met facturering via de provider ervaart, wordt u automatisch overgezet naar de optie voor creditcards.

Problemen met apps

Probleem Oplossing
Mijn aangeschafte app laat zich niet installeren. Als de aankoop is geslaagd maar u problemen bij het installeren van de app ervaart, controleer dan het volgende:
  1. Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij de e-mailaccount die u voor uw aankoop hebt gebruikt.
  2. Controleer uw netwerkverbinding.

Als u nog steeds problemen ervaart, neem dan contact op met support@mozilla.com.

Mijn aangeschafte in-app-items werken niet. Help! Als uw aankoop en installatie zijn geslaagd maar uw in-app-items niet werken zoals verwacht, neem dan contact op met de app-ontwikkelaar voor ondersteuning. De beste manier om dat te doen is via de koppeling E-mailadres voor ondersteuning op de pagina met app-details.
Mijn aangeschafte app verschijnt niet in de collectie Mijn apps. Neem contact op met support@mozilla.com.
Als ik een aangeschafte app probeer te installeren, krijg ik de fout REINSTALL_FORBIDDEN.
  1. Controleer of u de app nog niet eerder hebt geïnstalleerd.
  2. Als u de app op uw apparaat ziet, is deze mogelijk niet volledig geïnstalleerd. Verwijder de app en probeer deze opnieuw te installeren.

Veelgestelde vragen

Vraag Antwoord
Waarom heb ik een pincode voor betaling nodig? Een pincode beschermt u tegen onbedoelde aankopen. Sommige providers vereisen geen pincode als u uw eerste aankoop via een gegevensverbinding verricht. Controleer bij uw provider of dit bij uw service het geval is.
Waarom wordt mij gevraagd mijn mobiele nummer te bevestigen? Een mobiel nummer wordt gebruikt om u te identificeren voor facturering via de provider en te voorkomen dat anderen ongeautoriseerde aankopen doen.
Hoe ontkoppel ik mijn opgeslagen creditcard van mijn account? Neem contact op met support@mozilla.com om uw creditcard te verwijderen.
De app die ik heb gekocht bevalt me niet. Kan ik restitutie ontvangen?
  • Als de app met een creditcard is aangeschaft, neem dan contact op met support@mozilla.com.
  • Als de app via facturering door de provider is gekocht, controleer dan bij uw provider of deze restitutie kan verzorgen.
Ik heb mijn telefoon naar de fabrieksinstellingen teruggezet. Hoe krijg ik mijn betaalde apps weer op mijn telefoon? Meld u aan bij uw Marketplace-account en ga naar Mijn apps om alle apps te zien die u eerder via uw account hebt aangeschaft. Installeer de gewenste apps. Neem voor in-app-aankopen contact op met de app-ontwikkelaar. Als de gewenste app niet wordt vermeld, neem dan contact op met support@mozilla.com.
Ik zie helemaal geen betaalde apps op de Marketplace. Mogelijk worden betalingen nog niet ondersteund voor uw regio/provider. Kijk later nog eens.
Ik heb een app gekocht op mijn Firefox OS-apparaat. Kan ik die app op mijn Android-apparaat installeren? Ja! Meld u aan bij uw Android-apparaat via dezelfde account als die welke u op uw Firefox OS-apparaat hebt gebruikt. Ga naar Mijn apps op uw Android-apparaat om de app-collectie te zien en installeer van daaruit de app.
Kan ik voor apps betalen via PayPal? Nog niet. Nieuwe betalingsproviders worden doorlopend overwogen, dus kijk later nog eens.
Kan ik rechtstreeks op mijn Android- of desktopapparaat apps kopen? Nog niet.
Hoe kan ik bijdragen aan de Marketplace?