Pikaviestiminen ja chat

Alkaen Thunderbirdin versiosta 15, Thunderbird tukee pikaviestintää ja chattia seuraaville palveluille: IRC, Facebook, XMPP, Twitter, ja Google Talk.

Chatin asetukset

Jos haluat käyttää chattia, on ensin luotava uusi tili, tai muokattava olemassa olevaa tiliä, jonkin pikaviestin- tai chat-palveluja tarjoavan palveluntarjoajan kanssa. Thunderbird toimii tällä hetkellä seuraavien palvelujen kanssa: IRC, Facebook, XMPP, Twitter, ja Google Talk.

Tässä esimerkissä käytetään Facebookia, mutta toimenpide on varsin samanlainen Facebookin, Twitterin, Google Talkin ja XMPP:n kanssa.

Käynnistä pikaviestitilin ohjattu asennus

Napsauta Thunderbirdin valikkopalkissa Tiedosto-valikkoa, valitse Uusi, ja avautuvasta alavalikosta Pikaviestitili..., tai napsauta valikkopainiketta New Fx Menu, valitse Uusi viesti, ja avautuvasta alavalikosta Pikaviestitili.... Voit aloittaa pikaviestitilin asennuksen myös napsauttamalla postipalkin Keskustele-painiketta ja napsauttamalla avautuvassa Keskustele-ikkunassa olevaa Aloita-painiketta:

new-chat-account-wizard

Syötä käyttäjätunnus

Facebookin käyttäjätunnus löytyy sivulta: https://www.facebook.com/username/

IRC:ssä on syötettävä myös IRC-palvelimen nimi, esimerkiksi Mozillan IRC-palvelimen nimi on irc.mozilla.org.

Myös XMPP:ssä on syötettävä palvelimen nimi.

irc-enter-username

Syötä salasana

Syötä se salasana, jota käytät kirjautuessasi kyseiseen palveluun.

irc-password

Huomaa: IRC-tilillä salasana on vapaaehtoinen ja sitä vaaditaan ainoastaan, jos olet varannut IRC:ssä nimimerkin.

Lisäasetukset

Näitä vapaaehtoisia lisäasetuksia ei välttämättä tarvita, joten voit ohittaa ne napsauttamalla painiketta Seuraava.

irc-skip-advanced-options

Asetusten viimeisteleminen

Seuraavaksi näytetään yhteenveto syöttämistäsi tiedoista. Tarkista, että ne ovat oikein ja viimeistele asetukset napsauttamalla painiketta Valmis.

irc-summary

Chatin käyttäminen

Yhdistä Chat-tiliisi

Varmista ensin, että olet yhteydessä menemällä läsnäoloasetuksiin ja luomalla yhteys:

• Napsauta valikkopainikkeessa New Fx Menu tai valikkopalkissa Työkalut-valikkoa ja valitse Läsnäolotila ja valitse alavalikosta Näytä tilit...
  • Napsauta haluamasi tilin kohdalla olevaa Yhdistä-painiketta.

irc-click-connect

Aloita keskustelu tai liity keskusteluun

Voit aloittaa keskustelun tai liittyä olemassa olevaan keskusteluun napsauttamalla postipalkissa olevaa Keskustele-painiketta.

irc-chat-tab

Chat on sisällytetty hakuun

Kuten mikä tahansa Thunderbirdin tili, myös chat-tili on sisällytetty hakuun.

Alla olevassa kuvassa on esimerkki hausta, johon sisältyvät sähköposti, Twitter ja Facebook:

irc-search