Muziek op uw Firefox OS-telefoon zetten

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

De app Muziek in Firefox OS kan de meeste populaire audiobestanden afspelen. Dit artikel legt uit hoe u muziek vanaf uw computer kunt overzetten en (voor versies 1.1 en hoger) via de browser kunt downloaden of via Bluetooth kunt ontvangen.

Muziek toevoegen vanaf uw computer

1. Schakel USB-massaopslag in:
    • Open de app Instellingen, scroll omlaag naar de sectie Apparaat en tik op Mediaopslag. Schakel vervolgens in de sectie Mediaopslag USB-massaopslag in.Open de app Instellingen, scroll omlaag naar de sectie Opslag en tik op de knop om USB-opslag in te schakelen fos enabled.
  2. Controleer of uw telefoon aan staat en verbind deze daarna met uw computer via een USB-kabel. De SD-kaart van uw telefoon zou na enkele ogenblikken vanaf uw computer toegankelijk moeten zijn.
  3. Klik op uw computer op het menu Start en kies Deze computer. De SD-kaart van uw telefoon zou als een “Verwisselbare schijf” (met bijvoorbeeld de naam “E:”) moeten worden vermeld.Klik op uw computer op het menu Starten en kies Computer. De SD-kaart van uw telefoon zou als een “Verwisselbare schijf” (met bijvoorbeeld de naam “E:”) moeten worden vermeld.Kies op uw computer de tegel Bureaublad op het startscherm. Open vervolgens de Bestandsverkenner (Mappictogram in de taakbalk) en kies Computer in de linkerzijbalk.Klik op uw computer op de Finder in het dock. Er wordt een nieuw Finder-venster geopend, en de SD-kaart van uw telefoon zou in de linkerzijbalk onder “Apparaten” moeten worden vermeld (met bijvoorbeeld de naam “GEEN NAAM”).Klik op uw computer op de knop Thuismap in de linkerbovenhoek van uw scherm om een bestandsvenster te openen. De SD-kaart van uw telefoon zou in de linkerzijbalk moeten worden vermeld.
  4. Dubbelklik op de SD-kaart in het venster Deze computer. U ziet een lijst van de bestanden en mappen op de kaart.
    Drag music Win7
    Dubbelklik op de SD-kaart in het venster Computer. U ziet een lijst van de bestanden en mappen op de kaart.
    Drag music Win7
    Selecteer uw SD-kaart in de linkerzijbalk. U ziet een lijst van de bestanden en mappen op de kaart.
    Drag music Mac
    Selecteer uw SD-kaart in de linkerzijbalk. U ziet een lijst van de bestanden en mappen op de kaart.
  5. Sleep uw muziekbestanden (of mappen met muziekbestanden erin) naar het venster om ze naar de SD-kaart te kopiëren.
    Tip: Firefox OS kan de meeste iTunes-bestanden afspelen. Sleep eenvoudig muziek vanuit het iTunes-venster naar uw SD-kaart om ze te kopiëren.
  6. Werp de SD-kaart zodra u klaar bent uit de computer en ontkoppel uw telefoon. U kunt uw muziek nu benaderen in de muziek-app van Firefox OS.

Muziek downloaden via de browser

Laad een muziekbestand in de browser, houd uw vinger op het bestand en kies vervolgens Audio opslaan.

Noot: deze functie is beschikbaar in Firefox OS versie 1.1 en hoger. Niet zeker welke versie van Firefox OS u hebt? Lees hier hoe u dit te weten komt.

Muziek ontvangen via Bluetooth

Uw Firefox OS-apparaat kan bestanden ontvangen via Bluetooth - zorg er eenvoudig voor dat Bluetooth is ingeschakeld en uw apparaat zichtbaar is voor anderen.

Noot: deze functie is beschikbaar in Firefox OS versie 1.1 en hoger. Niet zeker welke versie van Firefox OS u hebt? Lees hier hoe u dit te weten komt.

Ondersteunde audio-indelingen

De muziek-app ondersteunt deze audiobestanden (details):

• .mp3
  • .mp4, m4a (gecodeerd met H.264 of AAC)
  • .wav
  • .ogg (gecodeerd met Vorbis of Opus)
  • .webm (gecodeerd met Vorbis)
  • .3gp