Hvordan bruges Spor mig ikke, i Firefox til Android

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

De fleste større websteder sporer de besøgenes adfærd, og sælger eller leverer denne information til andre firmaer. Informationerne kan fx bruges til at vise dig reklamer, som er målrettet til dig. Firefox har en Spor mig ikke-funktion, der lader dig fortælle websteder, deres annoncører og andre indholdsudbydere, at du ikke ønsker, at din adfærd på nettet skal spores.

Om webstederne vil respektere dette er frivilligt - det enkelte websted er ikke forpligtet til at respektere dit valg. Websteder, der respektere dit valg, bør automatisk stoppe sporingen af din adfærd uden yderlige handling fra din side. At slå Spor mig ikke til vil ikke påvirke din mulighed for at logge ind på websteder eller bevirke, at Firefox glemmer dine private oplysninger - som fx indholdet i indkøbskurve, positionsinformation eller login-information.

Bemærk: Du vil måske se mindre relevante reklamer på websteder, når "Spor mig ikke" er aktiveret.

Hvordan aktiveres "Spor mig ikke"?

Spor mig ikke-funktionen er som standard slået fra. Sådan slår du den til:

1. Tryk på knappen Menu (enten nederst på skærmen på nogle enheder eller i det øverste højre hjørne af browseren) og så Indstillinger (du skal muligvis først trykke på Flere) .
  2. Tryk på Sporing, og vælg Fortæl websteder, at jeg ikke vil spores.
    • Et flueben viser nu, at funktionen er slået til.
  1. Tryk på menuknappen (enten nederst på skærmen på nogle enheder eller i det øverste højre hjørne af browseren) , og tryk så på Indstillinger.
  2. Tryk på Privatliv.
  3. Sæt flueben ud for af Spor mig ikke, på skærmen Privatliv.

Andre sporingsindstillinger

Der er to andre sporingsindstillinger:

• Fortæl websteder, at jeg gerne vil spores: Vælg denne indstilling for at fortælle websteder, at du gerne vil spores af reklamefirmaer og andre tredjeparter. Du bør være opmærksom på, at mange firmaer bygger profiler ud fra de besøgte websteder. Vælger du denne indstilling, betyder det, at du ikke har et problem med det.
  • Fortæl ikke websteder, om jeg vil spores eller ej: Dette er standardindstillingen. Vælg denne indstilling, hvis du ikke ønsker at informere websteder om din præference. Det betyder ikke, at du ikke vil blive sporet. Det kan meget vel give samme resultat som den forrige indstilling, og du vil sandsynligvis blive sporet.

dnt_android

Beskyttelse mod sporing: Hvis du har slået beskyttelse mod sporing til, vil Firefox bede websteder om ikke at spore dig, uanset hvilken Spor mig ikke-indstilling du har valgt.