Hoe stel ik Synchronisatie in op mijn computer?

(Doorgestuurd vanaf How do I set up Firefox Sync?)

Actie benodigd: werk Firefox bij om uw accountsynchronisatie te behouden na 31 maart 2024.

Als u een versie van Firefox gelijk aan of ouder dan Firefox 78 (algemene versie of ESR) en u een Mozilla-account hebt, moet u deze stappen volgen om ervoor te zorgen dat uw account blijft werken in Firefox:

1. Zorg ervoor dat u het wachtwoord voor uw account in Firefox onthoudt. Als u uw wachtwoord niet hebt, kunt u uw accountherstelsleutels gebruiken om uw wachtwoord te wijzigen. Als u nog geen accountherstelsleutels hebt, moet u uw wachtwoord opnieuw instellen zonder herstelsleutels.
  2. Maak een reservekopie van uw profielmap, voor het geval er iets misgaat.
  3. Werk uw Firefox-browser bij.
    Als u een foutmelding ziet als u probeert bij te werken, kunt u Firefox opnieuw installeren.
  4. Meld u weer aan bij uw account in de zojuist bijgewerkte Firefox.

Met een Mozilla-account synchroniseert u uw gegevens en voorkeuren (zoals uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden, open tabbladen en geïnstalleerde add-ons) tussen al uw apparaten. U kunt het gratis gebruiken.

Een Mozilla-account aanmaken

U heeft een Mozilla-account nodig om Synchronisatie in te stellen. Meer info over hoe u kunt registreren voor een Mozilla-account.

Kiezen welke informatie u wilt synchroniseren

Zie Hoe kies ik de te synchroniseren gegevens in Firefox?

Extra apparaten met Synchronisatie verbinden

Een apparaat kan een mobiel apparaat (zoals een smartphone of tablet) zijn, een desktopcomputer of een ander Firefox-profiel. Voor meer info over mobiele apparaten zie:

Het enige wat u hoeft te doen is u aanmelden, en Firefox Synchronisatie doet de rest. Om u aan te melden, hebt u het e-mailadres en wachtwoord nodig dat u in de vorige sectie hebt gebruikt.

1. Open Firefox op de computer of in het profiel dat u wilt synchroniseren.
  2. Klik op de menuknop Fx89menuButton en vervolgens op de knop Aanmelden naast Synchroniseren en gegevens opslaan om aan te melden.
    Sign in to your Firefox Account

Synchronisatie uitschakelen voor eerder gesynchroniseerde apparaten

Voor meer informatie, zie Firefox-gegevens synchroniseren en Firefox Synchronisatie uitschakelen.