Löydä räätälöityjä sovelluksia mukautuvalla haulla

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Firefox OS sisältää helppokäyttöisen mukautuvan sovellushaun. Kirjoita vain sana, kuten esimerkiksi "sushi" ja löydät siihen liittyviä mobiilisovelluksia. Jotkin sovellukset voivat jopa tarjota mukautuvaa sisältöä, joka hyödyntää sijaintiasi. Voit kokeilla tällä tavalla kaikenlaisia sovelluksia. Jos löydät jotain, mistä pidät todella, voit tallentaa sen kotinäytöllesi.

Etsi tai selaa sovelluksia

1. Avaa hakuruutu:
    • Firefox OS v 1.0.1: Pyyhkäise oikealle kotinäytöltä.
    • Firefox OS v 1.1: Napauta hakupalkkia kotinäytöllä - ei tarvitse pyyhkäistä oikealle.
    • Etkö ole varma, mikä Firefox OS -versio on käytössäsi? Tässä on ohjeet sen selvittämiseksi.
  2. Selaa kaikkia saatavilla olevia sovelluksia napauttamalla ryhmää, kuten esimerkiksi "social" tai "games" (näitä kutsutaan myös kansioiksi).
    Browse apps
  3. Voit myös kirjoittaa hakusanan etsintäruutuun. Löydetyt sovellukset liittyvät hakuusi. Esimerkiksi YouTube -sovelluksen avaaminen ja haku "The Beatles" antaa tulokseksi Beatlesin videoita ja musiikkia.
    Search apps
  4. Voit kokeilla sovellusta ilman asentamista napauttamalla sitä.

Lisää sovellus kotinäytöllesi

Löytyikö jotain käyttökelpoista? Tallennetaan se.

1. Avaa valikko napauttamalla oikean alakulman nuolta missä tahansa avaamassasi sovelluksessa..
    App menu
  2. Tallenna se sen jälkeen kotinäytöllesi napauttamalla tähteä.
    Save app to home screen
  3. Vahvista tallennuksesi.
    • Jos kyseessä on sovellus, jonka löysit selaamalla kansiosta, esimerkiksi "games", tallenna se kotinäytöllesi napsauttamalla sen nimeä.
    • Jos kyseessä on sovellus, jonka löysit haun avulla, saattaa valittavana olla kaksi vaihtoehtoa. Jos esimerkiksi hakusi oli "The Beatles" ja avasit sen jälkeen YouTuben, voit valita haluatko tallentaa pelkän sovelluksen, vai sovelluksen räätälöitynä haullesi.
    Two app choices

Hakuruudussa liikkuminen

• Saat lisää tuloksia vierittämällä sivua alaspäin.
  • Napauttamalla laitteesi koti-painiketta pääset takaisin hakutuloksiin.
  • Aikaisemmat haut näkyvät hakupalkin alla. Pyyhkäisemällä niitä vasemmalle, näet lisää.
    Vihje: Jos vierität hakutuloksia tarpeeksi pitkälle, näet Clear history-linkin, jolla voit tyhjentää sovellushaun historian.

Järjestele hakuruutua

Räätälöi hakuruutu itsellesi sopivaksi.

• Napauta ja pidä painettuna "kansiota" parin sekunnin ajan (kansiot alkavat väristä). Voit järjestellä kansioita vetämällä niitä tai poistaa kansion napauttamalla sen punaista X painiketta.
  • Napauttamalla +-painiketta voit lisätä uusia kansioita hakuruudulle.