Hoe start ik Firefox voor Windows 8 Touch

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Firefox wordt geleverd met aanraakfuncties die speciaal voor het aanraakscherm van uw Windows 8-apparaat zijn ontwikkeld. Hier wordt uitgelegd hoe u binnen enkele muisklikken naar de aanraakversie kunt omschakelen.

Noot: dit is van toepassing op de nieuwste Betaversie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/beta.

Noot: dit artikel is alleen van toepassing op Windows 8

Firefox voor Windows 8 Touch starten

• Klik op de knop Firefox boven in het venster en kies Herstarten in Firefox voor Windows 8 Touch.
    fx28 win 8
  • Klik op de menuknop De afbeelding ‘new FX menu’ bestaat niet. en kies Windows 8 Touch.
    fx29 win8

Firefox zal al uw tabbladen opnieuw openen, zodat u kunt verdergaan vanaf waar u was gebleven!

Noot: als Firefox niet uw standaardbrowser is, zal een dialoogvenster u vragen een browser te kiezen. Selecteer Firefox in de lijst om verder te gaan.

Terugschakelen naar de desktopversie

• Veeg vanaf de onderkant van het scherm omhoog, tik op de menuknop new win8 menu en kies Herstarten in desktop.
    fx28 win8 desktop
Noot: de volgende keer dat u Firefox start, zal de browser in de vorige versie die u gebruikte worden geopend.

Kunt u de Firefox-tegel op uw startscherm niet vinden?

Firefox bevat een aardige, grote tegel die eenvoudig is te herkennen en aan te tikken.

win8 tile

Als u de tegel niet op uw startscherm ziet, controleer dan de Apps-pagina van uw apparaat door het startscherm omhoog te slepen. Als u de Firefox-tegel in de Apps-lijst hebt gevonden, kunt u deze voor makkelijke toegang vastmaken aan uw startscherm.

Nu u weet hoe u Firefox voor Windows 8 Touch kunt starten, kunt u voor meer info over de vele functies van Firefox het artikel Een beknopte handleiding voor Firefox voor Windows 8 Touch lezen.