Hoe start ik Firefox voor Windows 8 Touch

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Firefox wordt geleverd met aanraakfuncties die speciaal voor het aanraakscherm van uw Windows 8-apparaat zijn ontwikkeld. Hier wordt uitgelegd hoe u binnen enkele muisklikken naar de aanraakversie kunt omschakelen.

Noot: dit is van toepassing op de nieuwste Betaversie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/beta.

Noot: dit artikel is alleen van toepassing op Windows 8

Firefox voor Windows 8 Touch starten

• Klik op de knop Firefox boven in het venster en kies Herstarten in Firefox voor Windows 8 Touch.
    fx28 win 8
  • Klik op de menuknop De afbeelding ‘new FX menu’ bestaat niet. en kies Windows 8 Touch.
    fx29 win8

Firefox zal al uw tabbladen opnieuw openen, zodat u kunt verdergaan vanaf waar u was gebleven!

Noot: als Firefox niet uw standaardbrowser is, zal een dialoogvenster u vragen een browser te kiezen. Selecteer Firefox in de lijst om verder te gaan.

Terugschakelen naar de desktopversie

• Veeg vanaf de onderkant van het scherm omhoog, tik op de menuknop new win8 menu en kies Herstarten in desktop.
    fx28 win8 desktop
Noot: de volgende keer dat u Firefox start, zal de browser in de vorige versie die u gebruikte worden geopend.

Kunt u de Firefox-tegel op uw startscherm niet vinden?

Firefox bevat een aardige, grote tegel die eenvoudig is te herkennen en aan te tikken.

win8 tile

Als u de tegel niet op uw startscherm ziet, controleer dan de Apps-pagina van uw apparaat door het startscherm omhoog te slepen. Als u de Firefox-tegel in de Apps-lijst hebt gevonden, kunt u deze voor makkelijke toegang vastmaken aan uw startscherm.

Nu u weet hoe u Firefox voor Windows 8 Touch kunt starten, kunt u voor meer info over de vele functies van Firefox het artikel Een beknopte handleiding voor Firefox voor Windows 8 Touch lezen.