Pysy yhteydessä Wi-Fi- ja matkapuhelinverkkojen avulla

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Niin kauan kuin olet matkapuhelinverkon peittoalueella (1-5 palkkia ruudun yläosan kuvakkeessa data-connection), pystyt vastaanottamaan puheluja ja tekstiviestejä sekä soittamaan puheluja ja lähettämään tekstiviestejä. Kaikkeen muuhun, kuten verkon selailuun, sähköpostiin tai karttojen käyttämiseen tarvitset tietoliikenneyhteyden. Tässä artikkelissa opastetaan kuinka varmistat, että olet aina yhteydessä.

Tietoliikenneyhteyden käyttöönottaminen

Ota tietoliikenneyhteys käyttöön tai poista se käytöstä nopeasti ilmoitusruudulla.

1. Vedä alas ilmoitusalue ruudun yläosasta.
  2. Ota tietoliikenneyhteys käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla tietoliikenneyhteyden kuvaketta (kun kuvake on sininen, yhteys on käytössä; kun kuvake on harmaa, tietoliikenneyhteys on pois käytöstä).
    Toggle data
Huomaa: Tietoliikenneyhteyden kuvakkeen ulkonäkö riippuu siitä, millaiseen matkapuhelinverkkoon olet yhteydessä.
Vihje: Jos liittymääsi ei sisälly rajoittamatonta tiedonsiirtoa, käytä Cost Control-sovellusta tietoliikennekulujen valvomiseen ja ilmoittamaan, kun käyttörajasi lähestyy.

Wi-Fi -verkon käyttöönottaminen

Datan siirto Wi-Fi verkossa ei rasita liittymäsi mahdollista tiedonsiirtorajoitusta ja Wi-Fi -verkot ovat yleensä myös nopeampia. Kytkeydy käytettävissä olevaan Wi-Fi -verkkoon seuraavasti:

1. Avaa Settings-sovellus ja valitse Wi-Fi.
  2. Ota Wi-Fi käyttöön napauttamalla ja kytkeydy käytettävissä olevaan verkkoon napauttamalla verkon nimeä.
    • Jos verkko on salattu, on sinun syötettävä verkon salasana.
    connect to wifi
Huomaa: Kun yhdistät johonkin Wi-Fi -verkkoon, Firefox OS tallettaa sekä kyseisen verkon, että sen salasanan ja yhdistää automaattisesti laitteesi tähän verkkoon aina, kun olet sen alueella.

Yhteysongelmien ratkaisu

Jos yrität selailla verkkoa tai käyttää sovellusta, etkä ole yhteydessä internetiin, saatat saada ilmoituksen Server not found tai Network connection unavailable.

No network connection

Tarkista, että joko Wi-Fi- tai datayhteys on muodostettu ja yritä uudelleen

1. Vedä alas ilmoitusalue ruudun yläosasta.
    Internet connection
  2. Jos Wi-Fi- tai tietoliikenneyhteys-kuvakkeet eivät ole sinisiä, ota ne käyttöön napauttamalla.
  3. Päivitä sivu tai sovellus napauttamalla Try again-painiketta.
Huomaa: Jos jouduit yhdistämään verkkoon uudelleen, saattaa kestää noin minuutin, ennen kuin "Try again" toimii.

Tyhjennä selaimen evästeet sekä tallennetut tiedot ja yritä uudelleen

Jos varmistit, että joko Wifi- tai tietoliikenneyhteys on mudostettu, ja saat silti Server not found -ilmoituksia, kun yrität ladata verkkosivua, voi syy olla verkkosivussa itsessään. Evästeiden ja tallennettujen tietojen tyhjentäminen saattaa auttaa.

1. Avaa selaimen sivupalkki napauttamalla Tab-valikkoa oikeassa yläkulmassa.
  2. Avaa selaimen asetukset napauttamalla yläosan Ratas-painiketta.
  3. Napauta Clear cookies and stored data-painiketta.
  4. Napauta OK.
  5. Lataa sivu uudelleen sulkemalla sivupalkki ja napauttamalla Try Again-painiketta.