Adobe Flash plugin er holdt op med at virke - undgå at det sker igen

(Viderestillet fra Flash 11.3 går ned med en fejl)

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Understøttelse af Flash er ophørt: Som andre browsere og Adobe stoppede Firefox med at understøtte Flash ved udgangen af 2020. Læs artiklen End of support for Adobe Flash for mere information.

Meddelelsen "Der opstod en fejl i plugin'et Adobe Flash" vises, når Flash-plugin'et går ned med en fejl. Genindlæsning af siden vil ofte få videoen, spillet eller animationen til at virke igen.

Plugin crash notification Fx21

Hvis Flash-plugin'et fortsætter med at gå ned med en fejl, kan en opgradering til den seneste version af Flash måske løse problemet. Denne artikel forklarer, hvordan Flash opdateres og giver dig andre mulige løsninger.

Opdatér Flash

Den seneste version af Flash-plugin'et skulle virke bedre og være mindre tilbøjelig til at gå ned. Du kan kontrollere, om du har seneste version af Flash, ved at besøge Adobes testside. Hvis siden fortæller, at du har en forældet version af Flash, så installér den seneste version af Flash manuelt ved at følge disse trin:

1. Besøg Adobes download-side for Flash Player, og hent Flash-installationsprogrammet.
    Advarsel: Adobes download-side kan indeholde et afkrydsningsfelt til yderligere programmer (fx Google Chrome eller McAfee Security Scan), som er afkrydset som standard. Hvis du ikke rydder afkrydsningsfeltet, inden du henter installationsprogrammet, vil det ekstra program blive installeret på din computer sammen med Flash Player.
  2. Når filhentningen er afsluttet, skal du lukke Firefox. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  3. Start det hentede installationsprogram til Flash Player, og følg vejledningen.
Bemærk: Hvis du har problemer med installationsprogrammet til Flash Player, kan du i stedet hente dette installationsprogram fra Adobe, der henter alle de nødvendige filer med det samme i stedet for at hente dem undervejs under installationen.
  1. Besøg Adobes download-side for Flash Player, og hent installationsprogrammet til Flash Player.
  2. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  3. Åbn den hentede fil (dvs. install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. Åbn Install Adobe Flash Player.app i Finder for at køre installationsprogrammet, og følg installationsprogrammets vejledning.
  1. Besøg Adobes download-side for Flash Player.
  2. Når du bliver bedt om det, så gem filen (dvs. install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz).
  3. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  4. Åbn et terminalvindue (i Gnome, klik på menuen Programmer. Klik på menuen Tilbehør, og klik så på menupunktet Terminal).
  5. I terminalvinduet skal du skifte til den mappe, hvor du gemte den hentede fil (fx cd /home/user/Hentede filer).
  6. Udpak libflashplayer.so fra den hentede fil med kommandoen tar -zxvf install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz.
  7. Kopier den udpakkede fil, libflashplayer.so, til Firefox' installationsmappes plugins-undermappe (kræver administratorrettigheder). Hvis fx Firefox er installeret i /usr/lib/mozilla, så brug kommandoen sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins og indtast så koden til din administratorkonto, når du bliver bedt om det.

Deaktivér hardwareacceleration i Flash

Mange Flash-problemer kan løses ved at deaktivere hardwareacceleration i din Flash Players indstillinger (Læs mere herom på Adobes hjælpeside: Flash Player Help - Display Settings page). Sådan deaktiverer du hardwareacceleration i Flash:

1. Besøg Adobes hjælpeside til Flash Player.
  2. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på Flash Player-logoet på siden, og klik så på Indstillinger…. Vinduet Adobe Flash Player-indstillinger åbnes.
  3. Klik på ikonet nederst til venstre for at åbne siden Skærm.
  4. Fjern Fluebenet ud for Aktivér hardwareacceleration.

5. Klik på knappen X for at lukke indstillingsvinduet.
  6. Genstart Firefox.

Deaktivér Flash protected mode

Vigtigt: Nedenstående løsning gælder ikke for 64-bit-versionen af Firefox.
Adobes Flash protected mode kan i nogle tilfælde bevirke, at Firefox hænger eller at plugin'et går ned med en fejl. For at deaktivere plugin'et, følg disse trin:
Advarsel: Protected mode er en sikkerhedsfunktion i Adobe Flash, og den er som standard slået til. Slår du Flash protected mode fra, er det altså en sikkerhedsfunktion, du deaktiverer.
  1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Plugins.
  2. Find Shockwave Flash i oversigten over plugins, og klik på knappen Indstillinger.
  3. Fjern fluebenet ud for Aktiver Adobe Flash protected mode.
    Fx38-UI-AdobeFlash-protected-mode
    Bemærk: For at lære mere, læs artiklen Adobe Flash Protected Mode i Firefox.
  4. Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på Afslut Close 29 for at lukke Firefox helt ned, så ændringerne kan træde i kraft.
  5. Genstart Firefox.

Andre løsninger