Firefoxin käynnistyminen kestää pitkään

Tässä artikkelissa kerrotaan syitä siihen, miksi Firefoxin käynnistymisessä saattaa kestää pitkään, sekä annetaan vinkkejä käynnistymisen nopeuttamiseen..

Huomaa: Firefoxin virkistämistoiminnolla voidaan korjata monia ongelmia palauttamalla Firefox oletusasetuksiinsa, silti tärkeät tietosi säilyttäen. Harkitse toiminnon käyttämistä ennen pitkän ongelmanratkaisun läpikäymistä.

Vaihda aloitussivu

Ongelmallinen verkkosivu saattaa aiheuttaa Firefoxin hitaan käynnistymisen. Voit kokeilla vaihtaa aloitussivun oletusaloitussivuksi tai tyhjäksi sivuksi. Lue ohjeita artikkelista Aloitussivun asettaminen.

Muuta tapaa, jolla ikkunat ja välilehdet ladataan

Jos olet asettanut Firefoxin käyttämään istunnon palautustoimintoa avataksesi edellisen istunnon ikkunat ja välilehdet automaattisesti, Firefoxin käynnistymisessä saattaa kestää pitkään. Valitse Lataa välilehdet vasta avattaessa asetusikkunan Yleiset-paneelissa, jotta vain viimeisin välilehti ladataan automaattisesti.

Startup-loadtabs

Jos olet asettanut Firefoxin käyttämään istunnon palautustoimintoa avataksesi edellisen istunnon ikkunat ja välilehdet automaattisesti, Firefoxin käynnistymisessä saattaa kestää pitkään. Valitse Lataa välilehdet vasta avattaessa asetusikkunan Yleiset-paneelissa, jotta vain viimeisin välilehti ladataan automaattisesti. (tämän pitäisi olla valittuna oletuksena).

Startup-loadtabs

Jos olet asettanut Firefoxin käyttämään istunnon palautustoimintoa avataksesi edellisen istunnon ikkunat ja välilehdet automaattisesti, Firefoxin käynnistymisessä saattaa kestää pitkään. Valitse Lataa välilehdet vasta avattaessa asetusikkunan Välilehdet-paneelissa, jotta vain viimeisin välilehti ladataan automaattisesti. (tämän pitäisi olla valittuna oletuksena).

Tarkista virustentorjuntaohjelmistosi

Firefox lukee monien eri tiedostojen sisältöjä käynnistyessään. Osa virustentorjuntaohjelmistoista saattaa suorittaa tarkistuksia näihin tiedostoihin käynnistyksen aikana ja estää niiden käytön tarkistuksen aikana. Jos ongelma alkoi ohjelmiston asennuksen, päivityksen tai asetusten muuttamisen jälkeen, ota yhteyttä ohjelmiston tarjoajaan saadaksesi ohjeita.

Korjaa ongelmalliset laajennukset tai teemat

Firefox lataa laajennukset käynnistyessään ja monet laajennukset sisältävät käynnistyksessä suoritettavia tehtäviä. Lue artikkelista Korjaa laajennuksista, teemoista ja laitteistokiihdytyksestä johtuvia yleisiä Firefox-ongelmia ohjeita sen lisäosan määrittämiseen, joka ongelmia aiheuttaa.

Optimoi Windows

Nopeuttamalla Windowsin toimintaa tietokoneesi toimii paremmin.

Muut ratkaisut

Elleivät edelliset ehdotukset pienentäneet Firefoxin käynnistymisaikaa merkittävästi, lue artikkelista Tutki ja korjaa Firefoxin ongelmia muita ohjeita, joilla voit etsiä ongelman aiheuttajan.