Firefox Screenshots

Vänligen uppdatera din version av Firefox för de senaste funktionerna och säkerhetsuppdateringarna.

Firefox Screenshots är en ny funktion att ta, ladda ner, samla in och dela skärmbilder. För att använda den, klicka på menyn Åtgärder för sida i adressfältet och välj screenshots menu icon Ta en skärmbild i rullgardinsmenyn.

Tips: Du kan också ta en skärmbild genom att högerklicka på en sida och välja Ta en skärmbild.

Skärmbild

Vilka typer av skärmbilder kan jag fånga in?

Det finns flera alternativ för att fånga skärmbilder:

• Fånga delar av en sida: När du flyttar muspekaren över sidan kommer olika delar av sidan automatiskt att markeras. Klicka på den du vill spara.
  • Välj ett område på sidan: Dra eller klicka på sidan för att välja ett valfritt område på sidan som du vill fånga. Du kan ändra storlek och område som ska fångas med markeringspunkterna på kanten av området.
  • Fånga en hel sida: Välj Spara hela sidan från menyn längst upp till höger.
  • Fånga den synliga delen av en sida: Välj Spara synligt område för att spara det synliga området på den aktuella webbplatsen.

För att se alla skärmbilder du har tagit, klicka på Mina skärmbilder eller klicka på biblioteketsknappen 57 library icon från verktygsfältet och välj Skärmbilder.

Hur sparar jag mina skärmbilder?

• Spara skärmbilder online: Välj ikonen Spara för att spara bilden till tjänsten Firefox Screenshots för tillgång till internet senare. Som standard sparas skärmbilder i 14 dagar, men du kan ändra det genom att klicka på utgångsdatumet.
  • Ladda ner skärmbilden som en bildfil: För att ladda ner området som en bild (.png)-fil, klicka på pilknappsikonen Screenshots down arrow icon fx55. Filen sparas i samma mapp som du använder som standard i Firefox.
  • Kopiera till urklipp: Klicka på knappen kopiera screenshot clipboard för att spara bilden på klippbordet och klistra in den i en annan applikation senare.
  • Avbryt: För att avbryta ditt val klickar du på ikonen Avbryt Screenshots cancel icon fx55.

Hur redigerar jag skärmbilder?

För att kommentera eller beskära dina skärmbilder, spara dem först till molnet genom att klicka på ikonen Spara. Då visas verktygsfältet. Edit Toolbar

Klicka på penn-ikonen för att välja alternativet Beskär, Penna, Markera, Lägg till text eller Färgväljare. Toolbar

Hur delar jag en skärmbild?

För att dela en skärmbild som du just tagit och inte har sparat än:

1. Klicka på menyn Åtgärder för sida i adressfältet och välj Dela.
  2. Välj det program som du vill dela skärmbilden till.

För att dela en skärmbild som du redan har sparat:

1. Klicka på ikonen Bibliotek 57 library icon.
  2. Klicka på Skärmbilder.
  3. Håll musen över skärmbilden som du vill dela tills knappen visas.
  4. Klicka på knappen dela.
    share screenshot

Hur tar jag bort skärmbilder som sparas i Mina skärmbilder?

Om du vill ta bort enskilda bilder klickar du på papperskorgen och klickar på knappen Ta bort. Den här ikonen kan hittas på varje skärmbildssida och genom att hålla musen över varje skärmbildsminiatyr på sidan Mina skärmbilder.

Hur inaktiverar jag Screenshots?

Endast avancerade användare.

För att inaktivera Firefox Screenshots:

1. Skriv about: config i adressfältet och tryck på EnterReturn.
    En varningssida kan visas. Klicka på Jag godtar risken!Acceptera risken och fortsätt för att gå till sidan about:config.
  2. Skriv in screenshots i sökfältet..
    Inställningen extensions.screenshots.disabled visas.
  3. Dubbelklicka på den här inställningen för att ändra den till true.

När du har ändrat den här inställningen är du klar. Screenshots kommer inte längre att köras i din webbläsare.

Hur behåller jag skärmbilder om jag flyttar till en annan dator?

Om du installerar Firefox på en annan dator måste du kopiera hela Firefox-profilen om du vill behålla tillgången till sparade skärmbilder. Du kan läsa mer om hur du gör det här.

Vad händer när ett bild upphör?

Som standard upphör skärmbilder som sparas online att upphöra inom två veckor. När de har upphört, visas inte längre bilden på sidan för skärmbilder, men den visar domänen där bilden togs. Om du besöker din bild inom två veckor efter att den har upphört, ser du ett alternativ att återställa bilden. Efter två veckor raderas bilden permanent.

Varför fungerar inte Firefox Screenshots på vissa sidor?

Screenshots ska fungera på nästan alla webbsidor. Vissa sidor som innehåller HTML <frameset> stöds inte fullt ut och kan vara svåra att fånga.

Dessutom kan vissa sidor med speciella behörigheter för att modifiera Firefox, som Test Pilot och addons.mozilla.org, inte stödjas på grund av strikta säkerhetsregler som är utformade för att förhindra sidmanipulation.

Slutligen, vissa webbläsarsidor som Firefox startsida och InställningarInställningarInställningar stöds inte. Dessa sidor är byggda med ett annat språk än resten av webben.

Jag kan inte spara skärmdumpar till molnet

Om du har problem med att spara skärmbilder, kolla in https://status.services.mozilla.com/ för att se om servern är nere. Om det är så eller om ditt system är nere kan du fortfarande ta, kopiera och hämta skärmbilder men du kan inte spara dem i molnet.

Jag använder alltid privat surfning (eller Inte spara någon historik) eller ESR. Kommer Firefox Screenshots att fungera?

Du kan fånga skärmbilder med följande inställningar, men du kan inte ladda upp dem.

• Med privat surfning
  • Med Firefox satt till Inte spara någon historik.
  • Extended Support Release (ESR)
  • Med Firefox Screenshots inaktiverad i about:config.

När du använder privat surfning visas nedladdade skärmbilder i filhämtaren och kan visas genom att klicka på ikonen Bibliotek 57 library icon.

Vilken data samlar Firefox Screenshots in?

Firefox Screenshots samlar händelsedata på ett sätt som överensstämmer med sekretesspolicyn för webbläsaren Firefox. Vi samlar in dessa data för att lära oss hur folk använder Screenshots så att vi kan göra det bättre för alla. Du kan se alla händelser som vi fångar in i det här dokumentet.

Kan jag välja bort datainsamling?

Definitivt. Screenshots består av en webbaserad komponent och en webbläsarbaserad komponent. Firefox InställningarInställningarInställningar genomgår en ombyggnad, så inaktiveringen av mätdata fungerar lite annorlunda beroende på vilken version av Firefox du använder.

Inaktivera tilläggsdatainsamling.

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Klicka på panelen Sekretess & säkerhet.
  3. Gå till sektionen Datainsamling och användning för Firefox.
  4. Klicka på kryddrutan Tillåt Firefox att automatiskt skicka teknisk och interaktionsdata till Mozilla.

Inaktivera datainsamling på webbplatser

Screenshots respekterar din webbläsares Spåra inte-inställning för att avgöra huruvida webbplatsdata ska samlas in eller inte. Detta gäller både Firefox och andra webbläsare som stöder Spåra inte.

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Sekretess & säkerhet.
  3. Ändra Skicka webbplatser en “Spåra inte”-signal att du inte vill bli spårad till Alltid.
Genom att använda Firefox Screenshots accepterar du villkoren för Firefox molntjänster.