Firefox opent met een transparant of leeg venster

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Op een systeem waarop problematische of kwaadwillende add-ons zijn geïnstalleerd kan Firefox worden geopend met een leeg of transparant venster waarin geen interface-elementen zichtbaar zijn. In sommige gevallen kan Firefox ook crashen. Dit artikel beschrijft hoe u het probleem kunt verhelpen.

blank or transparent window

Noot: dit is een voorbeeld van hoe een geaffecteerde versie van Firefox eruit kan zien.

1. Firefox starten in veilige modus

Zorg ervoor dat er geen ander exemplaar van Firefox actief is of dat er geen ander Firefox-venster is geopend.

Vervolgens kunt u Firefox in veilige modus starten door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox op te geven (bv. /usr/lib/firefox).

Safe Mode Fx 15 - Win

Klik nu op de knop Starten in veilige modus om Firefox voor deze sessie met uitgeschakelde extensies en thema’s te starten.

2. Problematische extensies vinden en verwijderen

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Extensies.
  2. Zoek naar verdachte extensies, in het bijzonder vermeldingen die u niet opzettelijk hebt geïnstalleerd of waarvan u niet weet voor welk doel ze aanwezig zijn. Werkbalken die met software van derden worden meegeleverd bijvoorbeeld kunnen dit probleem veroorzaken. Andere voorbeelden van problematische add-ons zijn Browser Companion Helper, Codec-C, Codecv, OneClickDownloader, TheBflix en wxDfast (deze lijst is niet volledig uitgewerkt).
  3. Klik op de knop Verwijderen naast de betreffende extensie of, als deze niet beschikbaar is, schakel deze vermeldingen uit.

remove addons during safemode
  4. Herstart vervolgens Firefox.
Noot: als u niet zeker weet welke extensie u moet verwijderen of uitschakelen, schakel dan alle extensies uit die in de Add-onbeheerder worden vermeld en herstart Firefox.

3. Uw computer controleren op malware

Controleer na het voltooien van de bovenstaande stappen uw computer op malware. Zie Hoe kom ik van malware af? voor een aantal aanbevolen malware-verwijderingsprogramma’s.