FAQ - IMAP naar POP wijzigen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Deze handleiding toont hoe u een nieuwe account voor POP-toegang kunt configureren (in plaats van IMAP).

1. Selecteer ExtraBewerken > Accountinstellingen > Accountacties > E-mailaccount toevoegen….

9bc56f4c4e454d13dfc9304035498d8e-1266535905-565-1.png tb52 POP-Step1

2. Voer uw volledige naam, e-mailadres en wachtwoord in en klik op Doorgaan.

9bc56f4c4e454d13dfc9304035498d8e-1266536169-49-1.png tb52 POP-Step2

3. Thunderbird zal proberen uw accountinstellingen automatisch te configureren voor het gebruik van IMAP. Klik tijdens deze actie op Handmatige configuratie.

4. Vul uw accountdetails in of wijzig deze als volgt:

• Inkomend: vul de naam van de POP-server voor inkomende e-mail van uw provider in (doorgaans ‘mail.uwmailprovider.com’ of ‘pop.uwmailprovider.com’, bijvoorbeeld ‘mail.argontech.net’).
  • Uitgaand: vul de naam van de server voor uitgaande e-mail van uw provider in (doorgaans ‘mail.domeinnaam.com’ of ‘smtp.domeinnaam.com’).
  • Selecteer ‘POP’ in de keuzelijst rechts van de naam van de server voor inkomende e-mail (de rij met de naam ‘Incoming:’ in de schermafbeelding, of ‘Inkomend:’ in de Nederlandse versie). Dit is belangrijk, omdat u dit later niet kunt wijzigen naar POP als hier IMAP is geselecteerd!
  • Gebruikersnaam: vul uw e-mailadres in (of wat uw e-mailprovider adviseert; doorgaans uw volledige e-mailadres, hoewel dit soms alleen het gedeelte voor de ‘@’ is).
  • Poortnummer inkomend: dit hangt af van de e-mailprovider.
  • Poortnummer uitgaand: dit hangt af van de e-mailprovider.
  • Beveiliging inkomend: dit hangt af van de e-mailprovider.
  • Beveiliging uitgaand: dit hangt af van de e-mailprovider.

392d0f55c47034c558c6b307a6ec6dfa-1266538243-682-1.png.

5. Klik zodra deze instellingen zijn gewijzigd op Opnieuw testen. U zou een melding moeten zien die aangeeft dat er een configuratie is gevonden bij de e-mailprovider. Zo niet, controleer dan de instellingen en test deze opnieuw.

6. Klik op Gereed om het dialoogvenster E-mailaccountset-up te sluiten. Bekijk de pagina Accountinstellingen opnieuw en u zult zien dat uw nieuwe account is aangemaakt. Controleer ook of uw Uitgaande server (SMTP) voor deze account juist is (onder in de schermafbeelding).

7. Controleer of uw inkomende en uitgaande e-mail werkt zoals het hoort. Als alles werkt zoals zou moeten (wat inhoudt dat u e-mail kunt versturen en ontvangen en u oude e-mailberichten ziet; bedenk dat bepaalde e-mailproviders u mogelijk geen toegang tot al uw e-mailberichten of e-mailmappen geven; controleer dit bij uw e-mailprovider) en u eerder per ongeluk een IMAP-account hebt aangemaakt, verwijder deze per ongeluk aangemaakte IMAP-account dan als volgt: open ExtraBewerken > Accountinstellingen, selecteer de per ongeluk aangemaakte IMAP-account met de IMAP-serverinstelling, gevolgd door Accountacties > Account verwijderen in de keuzelijst onder de accountlijst aan de linkerkant.

3. Zodra Thunderbird uw account heeft gevonden, zal het automatisch uw accountinstellingen voor zowel POP3 als IMAP configureren. Selecteer de POP3-optie en klik op Gereed.

tb52 POP-Step3

U kunt uw accountinstellingen ook handmatig configureren door op Handmatige configuratie te klikken en de volgende informatie in te voeren:
  • Inkomend: vul de naam van de POP-server voor inkomende e-mail van uw provider in (doorgaans ‘mail.uwmailprovider.com’ of ‘pop.uwmailprovider.com’, bijvoorbeeld ‘mail.argontech.net’).
  • Uitgaand: vul de naam van de server voor uitgaande e-mail van uw provider in (doorgaans ‘mail.domeinnaam.com’ of ‘smtp.domeinnaam.com’).
  • Selecteer ‘POP3’ in de keuzelijst links van de naam van de server voor inkomende e-mail (de rij met de naam ‘Incoming:’ in de schermafbeelding). Dit is belangrijk, omdat u dit later niet kunt wijzigen naar POP als hier IMAP is geselecteerd!
  • Gebruikersnaam: vul uw e-mailadres in (of wat uw e-mailprovider adviseert; doorgaans uw volledige e-mailadres, hoewel dit soms alleen het gedeelte voor de ‘@’ is).
  • Poortnummer inkomend: dit hangt af van de e-mailprovider.
  • Poortnummer uitgaand: dit hangt af van de e-mailprovider.
  • Authenticatie inkomend: dit hangt af van de e-mailprovider.
  • Authenticatie uitgaand: dit hangt af van de e-mailprovider.

Adding POP Manual

• Klik zodra deze instellingen zijn gewijzigd op Opnieuw testen. U zou een melding moeten zien die aangeeft dat er een configuratie is gevonden bij de e-mailprovider. Zo niet, controleer dan de instellingen en test deze opnieuw.

4. Klik op Gereed om het dialoogvenster E-mailaccountset-up te sluiten. Bekijk de pagina Accountinstellingen opnieuw en u zult zien dat uw nieuwe account is aangemaakt. Controleer ook of uw Uitgaande server (SMTP) voor deze account juist is (onder in de schermafbeelding).

tb52 POP-Step5

5. Controleer of uw inkomende en uitgaande e-mail werkt zoals het hoort. Als alles werkt zoals zou moeten (wat inhoudt dat u e-mail kunt versturen en ontvangen en u oude e-mailberichten ziet; bedenk dat bepaalde e-mailproviders u mogelijk geen toegang tot al uw e-mailberichten of e-mailmappen geven; controleer dit bij uw e-mailprovider) en u eerder per ongeluk een IMAP-account hebt aangemaakt, verwijder deze per ongeluk aangemaakte IMAP-account dan als volgt: open ExtraBewerken > Accountinstellingen, selecteer de per ongeluk aangemaakte IMAP-account met de IMAP-serverinstelling, gevolgd door Accountacties > Account verwijderen in de keuzelijst onder de accountlijst aan de linkerkant.

Voor meer informatie over verbindingsgegevens voor een account, zie Configure an Account.