Tredjeparts infokapsler og sporingsbeskyttelse i Firefox

Tredjeparts infokapsler, også kjent som cross-site infokapsler, er infokapsler installert av et annet nettsted enn det du er inne på i øyeblikket. For eksempel kan cnn.com ha en Facebook like-knapp på sitt nettsted. like-knappen lagrer en infokapsel som kan leses av Facebook. Dette er da en tredjeparts (cross-site) infokapsel. Noen annonsører bruker slike infokapsler for å spore besøkene dine på de nettstedene de har reklame på. Dette kalles Infokapsler på tvers av nettsteder.

Merknad: Infokapsler på tvers av nettsteder er blokkert som standard for alle Firefox-brukere. Les Utvidet sporingsbeskyttelse for mer detaljert informasjon om hvordan Firefox beskytter deg mot sporing.

Når infokapsler på tvers av nettsteder er blokkert, stopper det noen, men ikke alle typer av sporing. Om du er opptatt av sporing, les også:

Blokkere sporingsinfokapsler på tvers av nettsteder

Slik blokkerer du sporingsinfokapsler på tvers av nettsteder eller alle tredjepartsporere:

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Personvern og sikkerhet-panelet.
  3. I avsnittet Utvidet sporingsbeskyttelse, marker Tilpasset-knappen.
  4. Marker Infokapsler og bruk nedtrekksmenyen til å velge typen av infokapsler du vil blokkere.
    Fx124Win10NorskBlokkeringAvInfokapsler
    • For å blokkere alle tredjeparts infokapsler velger du Alle infokapsler på tvers av nettsteder (kan føre til at nettsteder ikke fungerer) fra nedtrekksmenyen.
  5. Klikk på Fx124Win10NorskLastInnAlleFanerPaNytt-knapp-knappen (vises når mer enn en fane er åpen) for å ta i bruk den nye innstillingen.
Merknad: Firefox har også Total beskyttelse mot infokapsler, som oppretter en separat kakeboks for hvert enkelt nettsted. Denne funksjonen holder infokapslene lukket inne på nettstedet som laget dem så de ikke kan spore deg på tvers av nettsteder. Total beskyttelse mot infokapsler aktiveres når innstillingen Sporingskapsler på tvers av nettsteder, isolering av gjenværende infokapsler på tvers av nettsteder velges.

Aktivere sporingsinfokapsler på tvers av nettsteder for visse nettsteder

Noen nettsteder fungerer ikke dersom sporingsinfokapsler på tvers av nettsteder er blokkert. Slik slår du av Utvidet sporingsbeskyttelse for et gitt nettsted:

1. Besøk nettstedet.
  2. Klikk på skjold-ikonet Fx89ShieldIcon på venstre side av adresselinjen.
  3. Slå av bryteren for Utvidet sporingsbeskyttelse Fx91ETPbluetoggle øverst i panelet for å deaktiverer Utvidet sporingsbeskyttelse for dette nettstedet, noe som medfører at nettstedet automatisk lastes på nytt og aktiverer sporere.
    Fx123Win10NorskUtvidetSporingsBeskyttelseAv

Følg samme prosedyre for å slå på Utvidet sporingsbeskyttelse igjen.

Om problemene med nettstedet fortsetter, vurder om du vil rapportere det ved å sende inn en Rapporter problem med et nettsted. Dette gir Webcompat-teamet mulighet til undersøke problemet. Les Hvordan rapporter jeg et nettsted som ikke fungerer? for mer informasjon.