Specifiek profiel per Thunderbird-installatie

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.
Deze functie vereist Thunderbird-versie 68 en hoger.

Wat zijn profielen?

Thunderbird slaat gegevens zoals adressen, berichten, wachtwoorden en gebruikersvoorkeuren op in een set van bestanden, genaamd een profiel. Dit profiel wordt op een andere locatie dan de Thunderbird-applicatieprogrammabestanden opgeslagen. Meer informatie over Thunderbird-profielen vindt u hier.

Welke profielwijzigingen zijn aangebracht in Thunderbird 68?

Sommige gebruikers hebben meerdere programma-installaties van Thunderbird op dezelfde computer; bijvoorbeeld Thunderbird 38, Thunderbird 45, Thunderbird 52 en Thunderbird 60, elk in een eigen applicatieprogrammamap. In deze oudere Thunderbird-installaties was het standaard toegestaan om hetzelfde profiel te delen.

Met versie 68 en nieuwere versies wordt echter voor elke programma-installatie van Thunderbird (inclusief Daily en Beta) een specifiek profiel gebruikt. Dit maakt Thunderbird stabieler als u op dezelfde computer tussen installaties wisselt, en maakt het ook mogelijk om tegelijkertijd verschillende installaties van Thunderbird uit te voeren.

Tip: lees om te ontdekken welke versie van Thunderbird u gebruikt Ontdekken welke versie van Thunderbird u gebruikt.

U verliest geen persoonlijke gegevens of aanpassingen. Eerdere profielgegevens worden bewaard en geassocieerd met de eerste Thunderbird-installatie die wordt geopend na deze wijziging. Details over waarom deze wijzigingen zijn aangebracht worden uitgelegd in het Firefox-artikel Grondig begrip van de functie profiel-per-installatie.

Wat zijn mijn opties?

Als u niets doet, zijn uw profielgegevens in elke installatie van Thunderbird anders.

Kan ik wijzigen welke Thunderbird-installatie mijn voorheen gedeelde profiel gebruikt?

Ja. U kunt de Profielbeheerder voor elke installatie gebruiken om een nieuw standaardprofiel voor die specifieke installatie in te stellen. Hoe u dit doet is beschreven in het artikel Profielbeheerder. Lees ook het artikel Recover user data missing after Thunderbird update.

Wat gebeurt er met mijn profiel als ik downgrade naar een eerdere versie van Thunderbird?

U dient een nieuw profiel aan te maken om beschadigingsproblemen te voorkomen.

Vanaf Thunderbird versie 68 vereist elke Thunderbird-installatie een apart profiel. Alle eerdere profielgegevens worden opgeslagen en geassocieerd met de eerste Thunderbird-installatie die na de wijziging wordt geopend.

Als u probeert een Thunderbird-installatie te starten met een profiel dat voor het laatst in een nieuwere versie is gebruikt, dan ziet u een waarschuwing dat gebruik van een oudere versie van Thunderbird profielgegevens kan beschadigen, zoals:

TB68_Downgrade_Protection_Prompt

Klik op de knop Nieuw profiel aanmaken om Thunderbird te starten met een nieuw profiel.

Als u Thunderbird downgradet en een nieuw profiel gebruikt, is elk profiel dat in een hogere versie werd gebruikt nog steeds beschikbaar in de Profielbeheerder, voor gebruik in een nieuwere versie van Thunderbird.

Noot: bescherming bij downgraden kan worden genegeerd door Thunderbird vanuit de opdrachtregel te starten met de parameter --allow-downgrade.

Ik gebruik al aparte profielen voor mijn verschillende Thunderbird-installaties

Als u handmatig al aparte profielen voor verschillende installaties hebt ingesteld, dan merkt u niets van de wijziging.