Muokkaa Firefoxin aloitussivua

(Ohjattu sivulta Customize the Firefox Homepage)

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: Customize the Firefox home screen

Firefox for Android antaa valita uudella välilehdellä avattaessa näkyvän sisällön. Näytettäväksi sivuksi voi valita oman suosikkisivun, tai oletusarvoisen Firefoxin aloitussivun jolla näytetään sisältöehdotuksia, kuten suosituimpia sivustoja, nousussa olevia juttuja Pocketissa (nykyään osa Mozillaa), sekä äskettäin vierailemiasi sivustoja ja uusimpia kirjanmerkkejäsi.

Firefox for Androidin Ykkössivustot tarjoaa nopean pääsyn äskettäin vierailemillesi sivuille ja äskettäin lisättyihin kirjanmerkkeihin. Uusille käyttäjille Firefox näyttää Alexan perusteella suosituimmat sivustot. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Ykkössivustoja hallitaan kiinnittämällä, poistamalla tai muokkaamalla.

Piilota tai järjestele paneeleita

1. Napauta Valikko-painiketta (joko ruudun alapuolella joissain laitteissa tai sovelluksen oikeassa yläkulmassa), sitten Asetukset (saattaa olla, että joudut napauttamaan ensin Lisää).
  2. Napauta Yleiset, ja seuraavaksi Yleiset.
  3. Napauta paneelia, jonka haluat piilottaa tai siirtää: Ykkössivustot, Kirjanmerkit tai Sivuhistoria.
  4. Valitse seuraavista asetuksista:
    • Aseta oletukseksi: Paneelista tulee oletusnäkymä uusilla välilehdillä tai käynnistettäessä Firefox.
    • Piilota: Poistaa paneelin aloitusnäytöltä.
    • Muuta järjestystä: Siirtää paneelia vasemmalle tai oikealle näytöllä.

Näytä tai piilota lisäsisältöä Ykkössivustot-paneelissa

1. Napauta Valikko-painiketta (joko ruudun alapuolella joissain laitteissa tai sovelluksen oikeassa yläkulmassa), sitten Asetukset (saattaa olla, että joudut napauttamaan ensin Lisää).
  2. Napauta Yleiset, ja seuraavaksi Yleiset.
  3. Napauta Ykkössivustot.
  4. Napauta osiossa Lisäsisältö sellaista sisältöä, jonka haluat nähdä Ykkössivustot-paneelissa.

Muokkaa pienoiskuvia

Napauta pitkään pienoiskuvaketta, kunnes pikavalikko aukeaa. Valikossa on useita vaihtoehtoja: Voit avata sivun uudessa välilehdessä tai uudessa yksityisessä välilehdessä, poistaa sivuston, tehdä siitä kirjanmerkin, jakaa sen, kopioida sen osoitteen tai kiinnittää sivuston Ykkössivustot paneeliin.

top sites context menu 57

Muuta aloitussivua

Katso artikkelista Change the Homepage to a specific page lisätietoja siitä, kuinka jokin tietty sivu asetetaan aloitussivuksi oletusarvoisen Firefoxin aloitussivun sijaan.

Kiinnitä tai irrota sivusto

Saat sivuston pysymään Ykkössivustot-paneelissa "kiinnittämällä" sen. Napauta pitkään sivuston pienoiskuvaa kunnes pikavalikko avautuu.

Top Site_Pin
  • Kiinnitä sivusto napauttamalla Kiinnitä sivusto.
Pin Sites 2

Sivusto on nyt kiinnitetty aloitusnäytölle.

Pin Sites 3Pinned_Site
  • Voit poistaa kiinnityksen napauttamalla uudelleen pitkään, kunnes pikavalikko avautuu. Napauta valikosta Irrota sivusto.
Unpin top site

Muokkaa

• Voit muokata sivustoa napauttamalla pitkään sivuston pienoiskuvaa kunnes pikavalikko avautuu. Valitse sitten Muokkaa.
Edit Top Site
  • Tässä voit muuttaa sivuston osoitteen.
Edit Top Sites_2

Poista

• Voit poistaa sivuston napauttamalla pitkään sivuston pienoiskuvaa kunnes pikavalikko avautuu. Valitse sitten Poista.
Remove_Site

Jaa

• Voit jakaa sivuston napauttamalla pitkään sivuston pienoiskuvaa kunnes pikavalikko avautuu. Valitse sitten Jaa.
Share_site
  • Seuraavaksi voit jakaa sivuston Bluetoothilla, Wi-Fi:llä tai jollakin muulla laitteesi tukemalla palvelulla.

Kopioi osoite

• Voit kopioida sivuston osoitteen napauttamalla pitkään sivuston pienoiskuvaa kunnes pikavalikko avautuu. Valitse sitten Kopioi osoite.
Copy_Address

Lisää sivusto

• Voit lisätä sivuston napauttamalla tyhjää pienoiskuvaa, jossa on plus-merkki.
Add_siteAdd_Site_42
  • Syötä seuraavaksi lisättävän sivuston osoite.
Add_site_1

Piilota tai näytä Ykkössivustot

Napauta valikkopainiketta (joko laitteen painike näytön alapuolella, tai sovelluksen painike näytön oikeassa yläkulmassa) ja valitse seuraavaksi Asetukset (joissain laitteissa on napautettava Lisää ensin) , sitten Yleiset, sitten Yleiset, ja lopuksi valitse Ykkössivustot.

Customize Top Sites Steps_1-4
  • Voit tehdä seuraavat muutokset:
  • Piilota Ykkössivustot aloitusnäytöltä valitsemalla Piilota.
Hide_Top_Sites_new
  • Jos Ykkössivustot on parhaillaan piilotettu, saat sen näkyviin valitsemalla Näytä.
Show_Top_Sites
  • Voit asettaa Ykkössivustot oletussivuksi valitsemalla Aseta oletukseksi.
Default_top_site
  • Voit muuttaa Ykkössivustojen järjestystä valitsemalla Muuta järjestystä.
Change order of Top_Sites