Add-on-ondertekening in Firefox voor Android

Wanneer u een add-on installeert, controleert Firefox of deze is geverifieerd of ‘ondertekend’ voordat wordt verdergegaan. Niet-ondertekende add-ons zijn nog niet door Mozilla beoordeeld en zouden beveiligingsproblemen kunnen veroorzaken. Als een add-on niet is ondertekend, zal Firefox een waarschuwingsbericht weergeven en voorkomen dat de add-on wordt geïnstalleerd.

Add-on-ondertekening is alleen gericht op malware en browserkapers. Het bepaalt of censureert niet de inhoud die u wilt zien.

Waarom moeten add-ons worden geverifieerd?

Add-ons die de instellingen van uw browser zonder uw medeweten wijzigen of uw gegevens stelen, zijn in toenemende mate normaal geworden. Om u tegen deze aanvallen te beschermen, moeten ontwikkelaars beveiligingsrichtlijnen volgen voordat Mozilla deze ondertekent.

Ontwikkelaars: voor meer info over richtlijnen voor add-on-ondertekening, zie Uw add-on ondertekenen en distribueren en Beoordelingsrichtlijnen op het Mozilla Developer Network.

Waar kan ik ondertekende add-ons vinden?

Alle add-ons die op addons.mozilla.org worden gehost, zijn ondertekend voordat ze worden vermeld.

Add-ons die op andere websites worden gehost, kunnen wel of niet door Mozilla zijn ondertekend. In Firefox kunt u add-ons van andere websites installeren, zolang ze de veiligheidsrichtlijnen voor add-ons volgen.

Add-on-ondertekening negeren (gevorderde gebruikers)

U kunt de instelling voor het afdwingen van add-on-ondertekening tijdelijk negeren door de voorkeur xpinstall.signatures.required te wijzigen naar false in de pagina about:config. Voor wijzigingen die aan deze instellingen zijn aangebracht is geen ondersteuning beschikbaar, dus doe dit op eigen risico. In Firefox 47 bèta- en -releaseversies wordt ondertekening verplicht, zonder mogelijkheid tot negeren. Zie deze Mozilla-blog voor details.