Uw standaardzoekmachine wijzigen in Firefox voor iOS

Firefox voor iOS biedt de mogelijkheid om een standaardzoekmachine toe te voegen, te verwijderen en te wijzigen. Er is een keur aan zoekmachines beschikbaar waaruit u kunt kiezen, zoals Google en Bing. U kunt ook handmatig andere zoekmachines toevoegen en er een als uw standaard instellen.

De standaardzoekmachine wijzigen

1. Tik aan de onderkant van het scherm op de menuknop (het menu bevindt zich rechtsboven als u een iPad gebruikt):
    Firefox iOS menu bar

2. Tik op Instellingen in het menupaneel.
  3. Tik op Zoeken.
  4. Tik op de naam van de huidige standaardzoekmachine.
  5. Bij uw huidige standaardzoekmachine staat een vinkje. Als u een andere zoekmachine wilt gebruiken, tik dan op de naam van de zoekmachine die u als uw standaardzoekmachine wilt gebruiken.
  6. Nadat u een nieuwe standaardzoekmachine selecteert, brengt Firefox u terug naar het scherm Zoeken. Tik op Instellingen om naar het menu terug te keren, en tik op Gereed om het te sluiten.
Zoeksuggesties tonen: standaard toont Firefox zoeksuggesties van de standaardzoekmachine terwijl u in de adresbalk typt. Zie Zoeksuggesties aan- of uitzetten in Firefox voor iOS om deze instelling te wijzigen.
Zoekmachines in- of uitschakelen: lees Zoekmachines inschakelen of uitschakelen in Firefox voor iOS om te wijzigen welke zoekmachines voor een zoekopdracht kunnen worden gebruikt.

Een zoekmachine toevoegen

1. Tik aan de onderkant van het scherm op de menuknop (het menu bevindt zich rechtsboven als u een iPad gebruikt):
    Firefox iOS menu bar

2. Tik op Instellingen in het menupaneel.
  3. Tik op Zoeken.
  4. Tik op Zoekmachine toevoegen onder de lijst met beschikbare Snelzoekmachines.
  5. Voer in het tekstveld Titel een naam in voor de zoekmachine.
  6. Voer in het tekstveld URL een zoekterm-URL in.
    Noot: zorg ervoor dat u de zoekstring vervangt door ‘%s’, bijvoorbeeld:
    https://www.google.com/search?q=%s
    https://www.startpage.com/sp/search?q=%s
    https://www.ecosia.org/search?q=%s

Als u niet weet welke string u voor een bepaalde zoekmachine moet gebruiken, dan kunt u de website ervan in een nieuw tabblad openen, een zoekopdracht uitvoeren en de resulterende URL als referentie gebruiken. Als u bijvoorbeeld naar ecosia.org gaat en naar firefox zoekt, dan is de resulterende URL in de adresbalk https://www.ecosia.org/search?q=firefox. De zoekstring moet dan https://www.ecosia.org/search?q=%s zijn, waarbij de zoekterm is vervangen door ‘%s’.
  7. Tik op de knop Opslaan. De zoekmachine wordt in alfabetische volgorde toegevoegd aan de voorgedefinieerde lijst van zoekmachines.