Add-onbadges

Extensies of add-ons zijn softwareprogramma’s, typisch geschreven door een externe partij, waarmee u functies aan Firefox kunt toevoegen om uw surfervaring te verbeteren.

Er zijn meer dan 20.000 extensies te vinden op addons.mozilla.org (AMO), de officiële bron van Mozilla voor add-ons voor Firefox. De meeste extensies worden gemaakt door betrouwbare ontwikkelaars. Kwaadwillenden kunnen echter uw veiligheid en privacy in gevaar brengen door extensies te gebruiken om uw gegevens te stelen.

Om uw veiligheid en privacy te beschermen kunt u, voordat u een extensie installeert, deze tips om de veiligheid van een extensie te beoordelen gebruiken, of extensies installeren die geregeld door medewerkers van Mozilla worden beoordeeld. U kunt zien of een extensie regelmatig wordt beoordeeld als het een van onderstaande badges heeft op addons.mozilla.org (AMO) en in de Add-onbeheerder in Firefox.

Aanbevolen extensies

recommended badge amo

Dit zijn niet zomaar extensies; het is de crème de la crème. We hebben het over zorgvuldig geselecteerde pareltjes die voldoen aan de hoogste normen voor beveiliging, functionaliteit en algehele gebruikerservaring. Het selectieproces is grondig en betreft gedetailleerde inspanning van het Firefox-team, in combinatie met waardevolle imput vanuit de gemeenschap.

Stel u een team van experts en enthousiaste vrijwilligers voor dat door een enorme zee van extensies spit, waarbij ze de allerbeste met de hand selecteren. Maar dat is niet waar het eindigt. Deze gekozen extensies ondergaan een strenge evaluatie in de vorm van handmatige beveiligingsbeoordelingen. Ze worden vanuit elke invalshoek onderzocht, om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan ons strenge beleid, en er is geen ruimte voor onderhandeling.

Het opwindende is: deze uitzonderlijke extensies vindt u niet gewoon in een stil hoekje van het internet. Ze staan in de schijnwerpers. We bevelen ze trots aan in promoties op de AMO-startpagina, evenals op andere prominente plekken. Dat is onze manier om te zeggen: ‘Hee, kijk hier eens naar!’.

En het mooie is: ontwikkelaars kunnen de toegang tot deze exclusieve club niet kopen. Het gaat niet om diepe zakken of fancy marketing; het gaat om de kwaliteit en veiligheid van een extensie en de bijdrage ervan aan uw Firefox-ervaring. Dus, als u dat label ‘Aanbevolen’ ziet, kunt u er zeker van zijn dat u iets echt uitzonderlijks hebt ontdekt.

Lees Programma van Aanbevolen extensies voor meer info.

Extensies door Firefox

by firefox amo

Deze extensies worden ontwikkeld door Mozilla om nieuwe producten, unieke functies of pure eigenzinnigheid naar Firefox te brengen. Deze extensies worden beoordeeld of ze voldoen aan beveiligings- en beleidsvereisten.

Waarschuwingslabel

Extensies die niet regelmatig door Mozilla-medewerkers worden beoordeeld worden op AMO van deze waarschuwing voorzien:

AMO Caution Label