Tuo, lisää ja hallinnoi yhteyshenkilöitäsi Firefox OS:ssä

(Ohjattu sivulta Add a contact to Firefox OS)

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Firefox OS:n Contacts-sovelluksella voit tuoda ystäviesi tiedot SIM-kortilta, Facebookista ja yleisimmistä sähköpostipalveluista. Sen avulla voit myös helposti soittaa tai tekstata kavereillesi.

Yhteystietojen tuominen

Mitä hyötyä on älypuhelimesta ilman yhteystietoja?

1. Avaa Contacts-sovellus contacts app.

Aloita tuominen napauttamalla ratas-kuvaketta oikeassa yläkulmassa.

• Firefox OS 1.0.1:ssä voit tuoda yhteystietoja SIM-kortilta tai Facebookista.
    • Firefox OS 1.1:ssä on mahdollisuus tuoda yhteystietoja myös Gmailista, Outlookista (ja Hotmailista) sekä SD-kortilta.
    • Etkö ole varma, mitä Firefox OS:n versiota käytät? Selvitä se näillä ohjeilla.
  1. Valitse, mistä palvelusta haluat tuoda yhteystietoja.

Contacts import
    • Facebookin, Gmailin tai Outlookin valitseminen ohjaa sinut kyseisen palvelun sisäänkirjautumisnäytölle.
    • Kun olet kirjautunut sisään, näet ruudun, jolla voit valita ne yhteyshenkilöt, jotka haluat tuoda. Kun olet valinnut haluamasi yhteystiedot, napauta Import-painiketta oikeassa yläkulmassa.
    Select contacts to import
  2. Kun yhteyshenkilöt on tuotu, palaat takaisin yhteyshenkilöluetteloon.
Vihje: Voit tuoda yhteystietoja myös SD-kortin vCard-tiedostoista käyttämällä esimerkiksi sovellusta vCardIn.

Yhteystietojen päivittäminen ja uusien yhteystietojen tuominen

Kun olet tuonut yhteystiedot kerran Facebookista, Gmailista tai Outlookista, saatat haluta päivittää ne tai tuoda lisää yhteystietoja.

1. Napauta ratas-kuvaketta oikeassa yläkulmassa.
  2. Valitse, mistä haluat tuoda tietoja:
    • Päivitä tai lisää yhteystietoja Gmailista tai Outlookista valitsemalla se luettelosta.
      • Joudut ehkä kirjautumaan uudelleen palveluun.
    • Päivitä tai lisää Facebookin yhteystietoja napauttamalla Update imported friends-painiketta näytön alalaidassa.
  3. Valitse uudet yhteystiedot, jotka haluat tuoda ja napauta Update-painiketta oikeassa yläkulmassa. Uudet yhteystiedot lisätään ja olemassa olevat yhteystiedot päivitetään.

Lisää yhteystietoja muista sovelluksista

Lisää helposti yhteystietoja puheluista, viesteistä ja sähköposteista.

• Messages-sovellus: Lisää numero olemassa olevaan yhteystietoon tai lisää se uutena yhteystietona napauttamalla sitä ruudun yläosan oranssissa palkissa.
  • E-mail-sovellus: Lisää sähköpostiosoite olemassa olevaan yhteystietoon tai lisää se uutena yhteystietona napauttamalla sitä viestissä.
  • Phone-sovellus: Lisää puhelulokin numero yhteystietoon tai tallenna se uutena yhteystietona napauttamalla sitä.

Add to contacts

Huomaa: Tämä ominaisuus vaatii toimiakseen Firefox OS version 1.1 tai uudemman. Jos et ole varma mikä Firefox OS:n versio on käytössä, katso ohjeet täältä.

Yhteystiedon lisääminen käsin

Tietysti voit aina lisätä yhteystiedon perinteisellä tavalla.

1. Lisää uusi yhteystieto napauttamalla +-painiketta ratas-kuvakkeen vieressä.

Manual contact
  2. Syötä yhteystiedon nimi, numero ja muut tiedot.
  3. Tallenna uusi yhteystieto napauttamalla Done-painiketta oikeassa yläkulmassa.

Linkitä yhteystieto Facebookiin

Jos olet lisännyt yhteystiedon, joka on myös Facebook-kaveri, voit linkittää tämän yhteystiedon Facebookin tietoihin.

1. Valitse yhteystieto, jonka haluat linkittää.
  2. Napauta painiketta Link contact.
  3. Sinulle näytetään luettelo mahdollisista vastaavuuksista Facebookissa. Valitse oikea yhteystieto napauttamalla sitä, jolloin se linkitetään.

Soita tai lähetä viesti yhteyshenkilöllesi

Kun ole valinnut jonkun yhteystiedon luettelostasi, voit olla häneen yhteydessä monin eri tavoin:

• Puhelimitse
  • Sähköpostilla
  • Tekstiviestillä

Jos yhteystieto on linkitetty Facebookiin, valittavana ovat myös seuraavat vaihtoehdot:

• Facebook viesti
  • Kirjoitus Facebookin seinälle
  • Facebookin profiilin katsominen
Contact screen
Vihje: Jos teet yhteystiedosta "Suosikin", se näytetään yhteystietoluettelon yläosassa.

Yhteystiedon poistaminen

1. Napauta yhteystietoa, jonka haluat poistaa.
  2. Napauta muokkauspainiketta oikeassa yläkulmassa edit contact.
  3. Vieritä ruudun alaosaan ja napauta sitten painiketta Delete Contact ja seuraavaksi Remove-painiketta.