Hvad er plugin-container?

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Understøttelse af alle NPAPI-plugins undtagen Adobe Flash stoppede i Firefox version 52. Læs denne artikel for detaljer.
Understøttelse af Flash er ophørt: Som andre browsere og Adobe stoppede Firefox med at understøtte Flash ved udgangen af 2020. Læs artiklen End of support for Adobe Flash for mere information.

Plugins indlæses separat i Firefox, hvilket betyder, at Firefox ikke selv bliver påvirket, hvis et plugin holder op med at virke. Denne artikel forklarer, hvad en plugin-container er for noget.

Hvad er et plugin?

Et plugin er et stykke software, der kan vise indhold, som Firefox ellers ikke er ville kunne vise. Det er typisk video, lyd, online spil og præsentationer, som er lavet i lukkede formater. Plugins laves og distribueres af firmaerne bag de lukkede formater. Blandt de mest kendte plugins kan nævnes Adobe Flash, Java og Silverlight. Læs mere om plugins i artiklen Brug plugins til at afspille lyd, video, spil og mere.

Hvad er en plugin-container?

Hvert plugin indlæses separat i Firefox i en plugin-container.exe-process, som gør det muligt for hovedprocessen med selve Firefox (firefox.exe) at forblive åben, hvis et plugin holder op med at virke. Der er lige så mange plugin-container.exe-processer, som der er startede plugins siden sessionens start. Læs mere om plugins, der holder op med at virke i artiklen Send fejlrapporter om plugin for at hjælpe Mozilla med at forbedre Firefox.

Har du problemer?

Hvis nogle plugin-container.exe-processer bruger mange resourcer, så læs artiklen Firefox bruger for meget hukommelse eller CPU-ressourcer - Sådan rettes det.