Beeldschermresolutie verandert bij het starten van Firefox

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.
Noot: dit artikel is alleen van toepassing op het Microsoft Windows-besturingssysteem.

Als de beeldschermresolutie op uw computer verandert zodra u Firefox start, waardoor alles groter of vervormd verschijnt, hebt u waarschijnlijk de functie “Beeldschermresolutie van 640x480” van Windows geactiveerd in uw Firefox-snelkoppeling. Om deze functie uit te schakelen:

1. Selecteer Bestand in het menu boven in het Firefox-venster en selecteer vervolgens het menu-item Afsluiten.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram dat u gebruikt om Firefox te starten en kies Eigenschappen.
  3. Open het tabblad Compatibiliteit.
  4. Haal het vinkje weg bij Beeldschermresolutie van 640 x 480. Mogelijk ziet u ook dat Dit programma in deze compatibiliteitsmodus uitvoeren en 256 kleuren zijn geselecteerd. Deze kunnen ook problemen met Firefox veroorzaken, dus kunt u ze beter uitvinken.
  5. Klik op OK.

Uw beeldschermresolutie zou nu niet meer mogen veranderen wanneer Firefox wordt gestart.