De Search Helper-extensie en Bing Bar verwijderen

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Noot: dit artikel is alleen van toepassing op het Windows-besturingssysteem.

Hebt u zojuist Firefox geopend en gemerkt dat de Search Helper-extensie en Bing Bar zijn geïnstalleerd, zonder dat u dit bewust hebt gedaan? Welnu, u bent niet gek. De meest recente Windows-update van Microsoft (KB982217) installeert deze extensies in Firefox voor iedereen die eerder Windows Live Toolbar, MSN Toolbar, Windows Live Essentials of de Bing Bar heeft gebruikt. Deze extensies maken van Bing uw standaardzoekmachine en voegen andere functionaliteiten toe. Als u de extensies wilt verwijderen en uw gekozen zoekprovider wilt terugzetten, legt de rest van dit artikel uit hoe u dit kunt doen.

Noot: verwar dit niet met de extensie Search Helper - Enhance Google, waarmee u zoekresultaten van Google in meerdere tabbladen kunt openen.

De Bing Bar uit zowel Firefox als Internet Explorer verwijderen

(Het de-installatieprogramma kent geen optie voor het verwijderen uit één browser.)

1. Selecteer Bestand in het menu boven in het Firefox-venster, gevolgd door het menu-item Afsluiten.
  2. Selecteer Configuratiescherm vanuit het menu Start en open Software (Windows XP) of Programma’s en onderdelen (Windows Vista of Windows 7).
  3. Selecteer Bing Bar in de programmalijst en klik op Verwijderen (Windows XP) of klik hierop met de rechtermuisknop en kies Verwijderen (Windows Vista of Windows 7).
  4. Volg de stappen in het de-installatieprogramma van Bing Bar.
Noot: dit zal de extensie verwijderen, maar mogelijk zijn uw zoekprovider en startpagina ook gewijzigd. Zie De startpagina instellen voor het instellen van uw startpagina en Wisselen van zoekmachines voor het instellen van uw zoekprovider.

De Bing Bar en Search Helper-extensie alleen in Firefox uitschakelen

1. Selecteer Extra in het menu boven in het Firefox-venster, gevolgd door het menu-item Add-ons.
  2. Klik in dit venster op het paneel Extensies.
  3. Zoek in de lijst naar Bing Bar en Search Helper Extension en klik bij beide vermeldingen op Uitschakelen. Klik daarna op de knop Firefox herstarten.

Noot: dit zal de extensies uitschakelen (niet verwijderen), maar mogelijk zijn uw zoekprovider en startpagina ook gewijzigd. Zie De startpagina instellen voor het instellen van uw startpagina en Wisselen van zoekmachines voor het instellen van uw zoekprovider.