Overige Firefox-ondersteuning

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Het grootste deel van de inhoud op support.mozilla.com is geschreven door vrijwilligers. Naast deze website kent de Mozilla Community vele ontwikkelaars en ervaren Firefox-gebruikers die andere ondersteuningsbronnen beheren. Deze lijst bevat een aantal websites en andere bronnen voor Firefox-ondersteuning die een bezoek waard zijn.

Websites

Tips en tweaks

Feiten en advies

Webforums

Nieuwe gebruikers met hun vragen zijn welkom op het MozillaZine Firefox Support-forum dat wordt gehost door Mozillazine. Als u de veelgestelde vragen hebt gelezen en het antwoord op uw vraag nog steeds niet kunt vinden, klik dan op de koppeling “[[New Topic]” en vul het formulier in om uw vraag aan forumleden te stellen.

Andere webforums

Nieuwsgroepen en mailinglijsten

Gebruik een nieuwslezer als Thunderbird of Outlook Express om vragen te stellen in de nieuwsgroep “mozilla.support.firefox”, beschikbaar op [news://news.mozilla.org/mozilla.support.firefox news.mozilla.org] (Mozilla’s nieuwsserver), of op het web via Google Groups. Deze is ook beschikbaar als een mailinglijst. Lees de pagina Mozilla Forum Etiquette voordat u berichten plaatst.

Andere nieuwsgroepen

• [news://alt.fan.mozilla alt.fan.mozilla]
  • [news://comp.infosystems.www.browsers.ms-windows comp.infosystems.www.browsers.ms-windows]
  • [news://comp.infosystems.www.browsers.mac comp.infosystems.www.browsers.mac]
  • [news://comp.infosystems.www.browsers.x comp.infosystems.www.browsers.x]
  • [news://comp.infosystems.www.browsers.misc comp.infosystems.www.browsers.misc]

Real Time Chat (IRC)

Om toegang tot IRC te krijgen hebt u een IRC-client nodig. Als u hier niet over beschikt, wilt u mogelijk de Chatzilla-extensie voor Firefox installeren. Klik eenvoudig op “Installeren”, sta de installatie toe en herstart Firefox.

Zodra u een client hebt geïnstalleerd, kunt u live chatten met andere gebruikers door u aan te melden bij het kanaal #firefox op irc.mozilla.org (Mozilla’s chatserver). (Als u Chatzilla gebruikt, zou het klikken op de bovenstaande koppeling een nieuw venster moeten openen. Typ eenvoudig uw vraag in het tekstveld dat naast uw nicknaam onder in het venster verschijnt en wacht op een antwoord).

Als u geen client kunt installeren, gebruik dan in plaats daarvan MozillaZine’s webchat-interface of Mibbit.