Koppelingen naar lokale of netwerkpagina’s werken niet

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Uit veiligheidsvoorzorg verbiedt Firefox websites op het internet een verbinding te leggen naar bestanden die in uw lokale computeromgeving zijn opgeslagen. Onder deze bestanden kunnen bestanden op uw computer, gemapte netwerkschijven en UNC-netwerkpaden vallen. Bepaalde websites echter, zoals zakelijke intranetten, hebben deze toegang tot de lokale computeromgeving nodig en kunnen aangeven dat een koppeling niet werkt als er geen lokale toegang is.

Diagnose

Om te zien of deze beveiligingsmaatregel de oorzaak van het probleem is, kunt u de foutconsole in Firefox raadplegen:

1. Open de pagina die de probleemkoppeling bevat in Firefox.
  2. Selecteer het menu Extra boven in het Firefox-vensterin de menubalk en selecteer vervolgens Foutconsole.
  3. Klik op Wissen.
  4. Klik op Alles.
  5. Klik in het hoofdvenster van Firefox op de probleemkoppeling.
  6. Controleer de foutconsole. De beveiligingsmaatregel is de oorzaak van het probleem met de koppeling als u in de foutconsole een vermelding ziet die er als volgt uitziet:
    Beveiligingsfout: inhoud op (adres) mag (adres) niet laden of hiernaar verwijzen

Oplossing

Lever om dit probleem te verhelpen dit artikel aan bij uw systeembeheerder, die de website zou moeten kunnen repareren of uw Firefox met de website zou moeten kunnen laten werken.

Workaround

Als een tijdelijke oplossing kunt u de extensie LocalLink gebruiken. Deze extensie geeft u de mogelijkheid de beveiligingsrestrictie op lokale bestanden te omzeilen.

1. Open na het installeren van LocalLink de pagina met de probleemkoppeling.
  2. Klik met de rechtermuisknopHoud de Ctrl-toets ingedrukt en klik op de koppeling.
  3. Kies Openen in het menu Openen. Firefox zou de website nu zonder problemen moeten openen. Helaas kan LocalLink niet onthouden welke koppelingen u toestemming hebt gegeven, zodat u dit elke keer moet doen.

Gebaseerd op informatie van Links to local pages do not work (mozillaZine KB)