Java-applets uitschakelen

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Vanaf Firefox-versie 52 is de ondersteuning voor alle NPAPI-plug-ins behalve Adobe Flash stopgezet. Zie dit artikel voor details.

Dit artikel legt uit hoe u de Java-plug-in in Firefox kunt uitschakelen, zodat Java-applets niet meer kunnen worden uitgevoerd.

Standaard vraagt Firefox u om Java te activeren wanneer u pagina’s met Java-inhoud bezoekt. Het is echter mogelijk dat u niet wilt dat Java-applets worden uitgevoerd. Doe het volgende om Java-applets in Firefox uit te schakelen:

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Plug-ins.
  2. Klik op de Java(TM) Platform-plug-in Java Applet Plug-inJava-plug-in om deze te selecteren.
  3. Selecteer Nooit activeren in het bijbehorende vervolgkeuzemenu als dit nog niet zo is ingesteld.

Java-applets zullen niet meer in Firefox worden uitgevoerd, en er zal niet meer worden gevraagd om Java te activeren.