Java-applets uitschakelen

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Vanaf Firefox-versie 52 is de ondersteuning voor alle NPAPI-plug-ins behalve Adobe Flash stopgezet. Zie dit artikel voor details.

Dit artikel legt uit hoe u de Java-plug-in in Firefox kunt uitschakelen, zodat Java-applets niet meer kunnen worden uitgevoerd.

Standaard vraagt Firefox u om Java te activeren wanneer u pagina’s met Java-inhoud bezoekt. Het is echter mogelijk dat u niet wilt dat Java-applets worden uitgevoerd. Doe het volgende om Java-applets in Firefox uit te schakelen:

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Plug-ins.
  2. Klik op de Java(TM) Platform-plug-in Java Applet Plug-inJava-plug-in om deze te selecteren.
  3. Selecteer Nooit activeren in het bijbehorende vervolgkeuzemenu als dit nog niet zo is ingesteld.

Java-applets zullen niet meer in Firefox worden uitgevoerd, en er zal niet meer worden gevraagd om Java te activeren.

Dizze aardige minsken hawwe holpen by it skriuwen fan dit artikel:

Illustration of hands

Frijwilliger wurde

Lit jo ekspertize groeie en diel dizze mei oaren. Beäntwurdzje fragen en ferbetterje ús kennisbank.

Mear ynfo