Firefox crasht tijdens het bekijken van Youtube-video’s

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

De sjabloon ‘crashsig’ bestaat niet of heeft geen goedgekeurde revisie. NPSWF32.dll

Als Firefox crasht wanneer u video’s op YouTube probeert te bekijken, wordt dit meestal veroorzaakt door de Flash-plug-in die conflicteert met één van uw extensies.

Noot: dit artikel is alleen van toepassing op de Windows-versie van Firefox. Zie voor Flash-gerelateerde crashes op Mac OSX het artikel Pagina’s die de Flash-plug-in gebruiken crashen op Mac.

Firefox bijwerken

In Firefox 3.6.4 en hoger worden plug-ins apart van Firefox geladen, waardoor Firefox geopend kan blijven als een plug-in crasht. Zie Firefox bijwerken naar de meest recente versie om er zeker van te zijn dat u de meest recente versie van Firefox gebruikt.

Conflict met extensies

Firefox-extensies kunnen deze crash veroorzaken. Probeer Firefox’ Problemen in Firefox vaststellen met de probleemoplossingsmodus te starten om te controleren of uw crash optreedt als gevolg van een extensie:

Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Probleemoplossingsmodus… en klik op Herstarten in het dialoogvenster Firefox herstarten in probleemoplossingsmodus?

Noot: u kunt Firefox ook in Probleemoplossingsmodus starten door de Shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de Option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.

1. Klik in het dialoogvenster Firefox Veilige modus op Doorgaan in veilige modus.
  2. Probeer video’s te bekijken om te controleren of de crash optreedt.

Flash-plug-in

Het bestand NPSWF32.dll is geassocieerd met de Flash-plug-in. Als de crash nog steeds optrad in Firefox’ veilige modus, probeer dan de Flash-plug-in te de-installeren en opnieuw te installeren:

1. Voor instructies over het de-installeren van de Flash-plug-in, zie Adobe.coms artikel over het de-installeren van Flash.
  2. Ga voor het herinstalleren van Flash naar de Adobe Flash Player-downloadpagina.
  3. Klik op de knop Nu downloaden om het installatiebestand te downloaden.
  4. Dubbelklik op het installatiebestand nadat u dit hebt gedownload en volg de instructies op het scherm.
  5. Herstart Firefox.