Upgrade naar Firefox 3 wisselt bladwijzers en andere instellingen naar oudere versie

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Waarschuwing: dit artikel is alleen van toepassing op gebruikers van Firefox 2.0 die direct na het upgraden naar Firefox 3 of Firefox 3.5 bladwijzers zijn kwijtgeraakt. Als u op een ander moment bladwijzers bent kwijtgeraakt, zie dan Verdwenen of ontbrekende bladwijzers herstellen.

Het volgen van de onderstaande stappen zorgt ervoor dat u alle bladwijzers die in Firefox 3 of Firefox 3.5 zijn toegevoegd zult verliezen.

Als u een pre-release (vroege versie) van Firefox 3 hebt gebruikt en daarna bent teruggegaan naar Firefox 2, kan het voorkomen dat een oudere versie van uw bladwijzers of wachtwoorden wordt gebruikt wanneer u een upgrade naar Firefox 3 uitvoert. Firefox 3 importeert uw Firefox 2-gegevens maar één keer, en gebruikt vanaf dat moment de gegevens in het Firefox 3-formaat. Omdat u een pre-release van Firefox 3 hebt gebruikt, hebt u al gegevens in het Firefox 3-formaat, die de laatste installatie van Firefox dan ook zal gebruiken.

Om uw instellingen uit Firefox 2 op te halen:

1. Open uw profielmap:

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

2. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
    • Bladwijzers en geschiedenis: hernoem places.sqlite naar places.sqlite.bak en hernoem de .json-bestanden in de map bookmarkbackups naar .json.bak.
    • Wachtwoorden: hernoem signons3.txt naar signons3.txt.bak.
Noot: als de bestandsextensie .txt niet wordt weergegeven, hernoem signons3 dan naar signons3bak.
  1. Start Firefox opnieuw.

Firefox zou vervolgens uw Firefox 2-gegevens moeten migreren naar Firefox 3. Als deze procedure niet werkt en u uiteindelijk informatie verliest, kunt u dit herstellen door Firefox nogmaals af te sluiten en de bestanden terug te hernoemen.