Crashhandtekening - RtlpWaitOnCriticalSection

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

De sjabloon ‘crashsig’ bestaat niet of heeft geen goedgekeurde revisie. RtlpWaitOnCriticalSection

Dit is een algemene crashhandtekening die vaak duidt op een crash in software van derden, zoals plug-ins of monitorsoftware. De meest voorkomende oorzaken zijn Dr.Web Anti-Virus en NOD32 Antivirus. Bijwerken of uitschakelen van deze antivirusprogramma’s kan helpen.

De specifieke software die de crash veroorzaakt herkennen

Om vast te stellen welk stukje software uw crash veroorzaakt, kunt u meer details hierover bekijken in het crashrapport.

Zoek naar de eerste regel onder Crashing Thread die zich niet in ntdll.dll bevindt. Deze zal zeer waarschijnlijk de software van derden identificeren die de crash veroorzaakte. Enkele voorbeelden zijn:

• drwebsp.dll (Dr.Web Anti-Virus)
  • imon.dll (NOD32 Antivirus)
  • NPSWF32.dll (Adobe Flash)
  • nvLsp.dll (NVIDIA Application Filter, onderdeel van Nvidia NTune)

Als u hulp nodig hebt bij het lezen van het crashrapport, kunt u een vraag stellen met uw crash-ID.

Probeer, zodra u de aansprakelijke software hebt geïdentificeerd, deze bij te werken, uit te schakelen, of neem contact op met de verkoper.