Trend Micro Internet Security configureren

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Het softwarepakket Trend Micro Internet Security voor Windows bevat een firewall-onderdeel dat bepaalt welke programma’s met de buitenwereld kunnen verbinden en welke typen verbindingen ze kunnen maken. Als Trend Micro Internet Security Firefox geen toestemming geeft om verbinding met het internet te kunnen maken, kan Firefox een foutmelding “Server niet gevonden - Verbindingsproblemen onderzoeken en oplossen” genereren wanneer u websites probeert te bekijken.

1. Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.
  2. Klik op het menu Start van Windows en klik daarna op Alle programma’s > Trend Micro Internet Security > Trend Micro Internet Security om het venster Trend Micro Internet Security te openen.

3. Klik aan de linkerkant van het venster Trend Micro Internet Security op de knop Thuisnetwerk- en firewallinstellingen.
  4. Zorg ervoor dat in de sectie “Persoonlijke firewall” de knop aan de bovenkant van de sectie op AAN staat. Als dit niet zo is, klik er dan op.
  5. Klik in de sectie “Persoonlijke firewall” op de knop “Instellingen…”.

6. Klik in het venster Instellingen Persoonlijke firewall op de knop Geavanceerde instellingen.
  7. Klin in het venster Geavanceerde instellingen Persoonlijke firewall op het tabblad Programmabeheer.
  8. Zoek in de lijst van programma’s naar vermeldingen van Firefox. Klik op de vermelding en klik daarna op Verwijderen.

9. Klik op de knop OK om het venster Geavanceerde instellingen Persoonlijke firewall te sluiten.
  10. Klik op de knop OK om het venster Instellingen Persoonlijke firewall te sluiten.
  11. Klik op de X in de rechterbovenhoek om het venster Trend Micro Internet Security te sluiten.

Open nu Firefox. Als het geen verbinding maakt, ga dan terug naar het tabblad Programmabeheer van het venster Geavanceerde instellingen Persoonlijke firewall, zoals beschreven in stap 1 - 7. Ga verder als volgt:

1. Klik op de knop Toevoegen om te beginnen met het invoeren van een nieuwe firewallregel.
    • Voer naast Beschrijving de tekst Firefox in.
    • Klik naast Doel op de knop Bladeren…. Blader naar de programmamap van Firefox (normaal gesproken C:\Program Files\Mozilla Firefox\) en dubbelklik op het bestand firefox.exe.
    • Klik naast Instellingen op het keuzerondje Eenvoudig.
    • Klik naast Firewall-actie op het keuzerondje Toestaan.

1. Klik op de knop OK om de regel op te slaan en terug te keren naar het tabblad Programmabeheer.
  2. Klik op de knop OK om het venster Geavanceerde instellingen Persoonlijke firewall te sluiten.
  3. Klik op de knop OK om het venster Instellingen Persoonlijke firewall te sluiten.
  4. Klik op de X in de rechterbovenhoek om het venster Trend Micro Internet Security te sluiten.