Kan een add-on (extensie of thema) niet verwijderen

Dit artikel beschrijft hoe u een een extensie of thema kunt de-installeren als deze niet kan worden verwijderd door de instructies in Add-ons uitschakelen of verwijderen of Een werkbalk verwijderen die uw zoek- of startpagina van Firefox heeft overgenomen te volgen.

Noot: De functie Firefox opfrissen kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand, waarbij uw belangrijke gegevens behouden blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u begint aan een langdurig proces van probleemoplossing.

Add-ons de-installeren vanuit Firefox Probleemoplossingsmodus

Als u de add-onbeheerder niet kunt benaderen of als de optie om een bepaalde add-on te verwijderen is uitgeschakeld, dient u de extensie mogelijk te de-installeren vanuit de probleemoplossingsmodus van Firefox.

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Probleemoplossingsmodus… en klik op Herstarten in het dialoogvenster Firefox herstarten in probleemoplossingsmodus?

Noot: u kunt Firefox ook in Probleemoplossingsmodus starten door de Shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de Option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
    Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.
  2. Klik in het dialoogvenster Firefox Probleemoplossingsmodus op Openen.

Probeer de add-on nogmaals te verwijderen zodra Firefox in probleemoplossingsmodus is gestart, en herstart Firefox.

Add-ons de-installeren vanuit Firefox Veilige modus

Als u de add-onbeheerder niet kunt benaderen of als de optie om een bepaalde add-on te verwijderen is uitgeschakeld, dient u de extensie mogelijk te de-installeren vanuit de veilige modus van Firefox.

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Probleemoplossingsmodus… en klik op Herstarten in het dialoogvenster Firefox herstarten in probleemoplossingsmodus?

Noot: u kunt Firefox ook in Probleemoplossingsmodus starten door de Shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de Option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
    Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.
  2. Klik in het dialoogvenster Firefox Veilige modus op Starten in veilige modus.

Probeer de add-on nogmaals te verwijderen zodra Firefox in veilige modus is gestart, en herstart Firefox.

Add-ons de-installeren via het Configuratiescherm van Windows

Sommige add-ons worden door andere programma’s geïnstalleerd. Mogelijk kunt u de add-on verwijderen vanuit het Configuratiescherm of de pagina Instellingen van Windows:

Door andere software geïnstalleerde extensies beheren

Soms voegt het installeren of bijwerken van andere software een extensie toe die niet vanuit de add-onbeheerder van Firefox kan worden verwijderd, omdat de optie deze te verwijderen is uitgeschakeld of niet werkt.

Mogelijk bevat de software die de Firefox-extensie heeft toegevoegd een optie om deze te verwijderen. Bezoek de ondersteuningswebsite van de softwareleverancier voor meer informatie. Als alternatief kunt u de extensie eenvoudigweg uitschakelen in de add-onbeheerder van Firefox als u deze niet langer wenst te gebruiken. Klik op de drie puntjes rechtsbovenin de extensiekaart en selecteer UitschakelenKlik op de blauwe schuifknop om de extensie uit te schakelen.

Extension Card Options Facebook extension disable fx72

Handmatig de-installeren

Als u een extensie niet uit Firefox kunt verwijderen via de andere methoden die hierboven zijn beschreven, kunt u deze handmatig verwijderen. Blader eerst naar de map waarin extensies zijn geïnstalleerd:

1. Open uw profielmap:

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

2. Open de map extensions binnen uw profielmap. In de map extensions bevinden zich mappen of XPI-bestanden voor alle extensies en thema’s die u hebt geïnstalleerd.
  3. Ga terug naar Firefox en het tabblad Probleemoplossingsinformatie om vast te stellen welke map of XPI-bestand met de extensie die u wilt de-installeren overeenkomt.
  4. Zoek de extensie die u wilt verwijderen in de sectie Extensies en noteer de tekst in de kolom ID.
  5. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  6. Verwijder de map of het XPI-bestand dat overeenkomt met de extensie-ID die u hierboven hebt genoteerd.

Globaal geïnstalleerde extensies beheren

In uitzonderlijke gevallen worden extensies globaal geïnstalleerd, in de installatiemap van Firefox of via het register van Windows. Zie dit artikel op Extension Workshop voor meer informatie. Volg deze stappen om een globaal geïnstalleerde extensie te verwijderen:

1. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  2. Ga naar uw Firefox-installatiemap.
  3. Ga naar de map C:\Users\<user name>\AppData\Roaming\Mozilla\ en open de map Extensions\{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384} om de subloading-map te vinden.
  4. Volg de bovenstaande stappen om de juiste map of het XPI-bestand te vinden dat u dient te verwijderen.
  1. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  2. Ga naar Library/Application Support/Mozilla/.
  3. Ga naar de map Library/Application Support/Mozilla/ en open de map Extensions\{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384} om de subloading-map te vinden.
  4. Volg de bovenstaande stappen om de juiste map of het XPI-bestand te vinden dat u dient te verwijderen.
  1. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  2. Ga naar de volgende mappen:
    • /usr/lib/mozilla/extensions/{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}/
    • /usr/lib64/mozilla/extensions/{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}/
    • /usr/share/mozilla/extensions/{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}/
  3. Volg de bovenstaande stappen om de juiste map of het XPI-bestand te vinden dat u dient te verwijderen.

Gebaseerd op informatie van Uninstalling add-ons (mozillaZine KB)