.NET Framework Assistant

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

De .NET Framework Assistant is een extensie waarmee het gebruik van Microsofts ClickOnce-technologie in Firefox kan worden ingeschakeld.

Op bepaalde systemen is deze extensie door Microsoft geïnstalleerd via een systeemupdate. De extensie is ook verkrijgbaar vanaf addons.mozilla.org.

De .NET Framework Assistant uitschakelen

1. Selecteer Add-ons vanuit het menu Extra.
  2. Selecteer het paneel Extensies.
  3. Selecteer de vermelding .NET Framework Assistant.
  4. Klik op Uitschakelen.
  5. Herstart Firefox.

De .NET Framework Assistant de-installeren

Zie How to remove the .NET Framework Assistant for Firefox op de website van Microsoft voor het de-installeren van de .NET Framework Assistant-extensie.

De .NET Framework Assistant-extensie inschakelen

Vanwege een potientieel beveiligingslek is de .NET Framework Assistant onlangs tijdelijk door Mozilla op een blokkeerlijst gezet.

Het beveiligingslek is inmiddels gedicht. Om de extensie weer in te schakelen:

1. Selecteer Add-ons vanuit het menu Extra.
  2. Selecteer het paneel Extensies.
  3. Selecteer de vermelding .NET Framework Assistant.
  4. Klik op Inschakelen.
  5. Herstart Firefox.