X
Tippen Sie hierhin, um die Version dieser Website für Mobilgeräte aufzurufen.

Hilfeforum

White numbers during mail composition?

Veröffentlicht

Somehow during mail composition numbers are shown in a strange white font. Changing the font in the display options works but numbers stay the same.

Any ideas how to solve this? Thanks in advance.

Somehow during mail composition numbers are shown in a strange white font. Changing the font in the display options works but numbers stay the same. Any ideas how to solve this? Thanks in advance.
Angefügte Screenshots
Zitieren

Mehr Details zum System

Anwendung

  • User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.100 Safari/537.36

Weitere Informationen

Toad-Hall
  • Top 10 Contributor
1686 Lösungen 11220 Antworten
Veröffentlicht

Do you get the same result if you start Thunderbird in Safe Mode? https://support.mozilla.org/en-US/kb/safe-mode-thunderbird

If no, then it is possible you have either a theme or an addon extension which is causing the problem. In normal mode, you will need to disable one at a a time to locate the culprit.

Some alternative possibilities: Do you have a signature which has a coloured background and contains numbers in white? Did you create this signature in a Microsoft product and then append the html file? If yes, then it is possible you have inadvertantly added css coding which is effecting all your emails. It is recommended that you create signatures using Thunderbird 's Write window and save as html files which you append in the Account Settings for the mail account.


If it only occurs in 'Replies' then there may be some css coding included by the original sender which is effecting the entire email.

Do you get the same result if you start Thunderbird in Safe Mode? https://support.mozilla.org/en-US/kb/safe-mode-thunderbird If no, then it is possible you have either a theme or an addon extension which is causing the problem. In normal mode, you will need to disable one at a a time to locate the culprit. Some alternative possibilities: Do you have a signature which has a coloured background and contains numbers in white? Did you create this signature in a Microsoft product and then append the html file? If yes, then it is possible you have inadvertantly added css coding which is effecting all your emails. It is recommended that you create signatures using Thunderbird 's Write window and save as html files which you append in the Account Settings for the mail account. If it only occurs in 'Replies' then there may be some css coding included by the original sender which is effecting the entire email.

Geändert am von Toad-Hall

Hat Ihnen das weitergeholfen?
Zitieren

Fragesteller

Thank you, Toad.

Forgot to provide more information: I run TB 60.7.2 (64-bit) on

Manjaro 18.0.4 KDE Plasma Version: 5.16.2 KDE Frameworks Version: 5.59.0 Qt Version: 5.13.0 Kernel Version: 5.1.16-1-MANJARO

So no Microsoft stuff. I tried safe mode, but it did not change. The only addons I currently have installed are Enigmail and Lightning, theme is set to default.

The problem occurs during replies and writing new messages and the only thing I changed recently (that I can remember) was setting some accounts to SSL instead of STARTTLS.

Thank you, Toad. Forgot to provide more information: I run TB 60.7.2 (64-bit) on Manjaro 18.0.4 KDE Plasma Version: 5.16.2 KDE Frameworks Version: 5.59.0 Qt Version: 5.13.0 Kernel Version: 5.1.16-1-MANJARO So no Microsoft stuff. I tried safe mode, but it did not change. The only addons I currently have installed are Enigmail and Lightning, theme is set to default. The problem occurs during replies and writing new messages and the only thing I changed recently (that I can remember) was setting some accounts to SSL instead of STARTTLS.

Geändert am von Bunny the Lifeguard

Hat Ihnen das weitergeholfen?
Zitieren

Fragesteller

I think I fixed it:

Preferences > Display > Formatting > Advanced > Text Encoding I changed Outgoing Mail from UTF-8 to Western (ISO-8859-1) , like it was set in Ingoing Mail.

(But it's not normal for UTF-8 to behave like this, is it?)

I think I fixed it: Preferences > Display > Formatting > Advanced > Text Encoding I changed Outgoing Mail from ''UTF-8'' to ''Western (ISO-8859-1) '', like it was set in Ingoing Mail. (But it's not normal for UTF-8 to behave like this, is it?)
Hat Ihnen das weitergeholfen?
Zitieren
Matt
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
3190 Lösungen 21787 Antworten
Veröffentlicht

Bunny the Lifeguard said

(But it's not normal for UTF-8 to behave like this, is it?)

No it is not. You did not report on trying safe mode. was the result different?

''Bunny the Lifeguard [[#answer-1237236|said]]'' <blockquote> (But it's not normal for UTF-8 to behave like this, is it?) </blockquote> No it is not. You did not report on trying safe mode. was the result different?
Hat Ihnen das weitergeholfen?
Zitieren
Toad-Hall
  • Top 10 Contributor
1686 Lösungen 11220 Antworten
Veröffentlicht
(But it's not normal for UTF-8 to behave like this, is it?)

Agree with Matt.

You did not mention whether you have a signature which is auto added. If you use a signature does it have a coloured background? How did you create signature and is it in an html file? Do you have anything in that html file/signature which mentions using white?

<blockquote> (But it's not normal for UTF-8 to behave like this, is it?) </blockquote> Agree with Matt. You did not mention whether you have a signature which is auto added. If you use a signature does it have a coloured background? How did you create signature and is it in an html file? Do you have anything in that html file/signature which mentions using white?
Hat Ihnen das weitergeholfen?
Zitieren

Fragesteller

Actually I did. I tried again, but no change. Also, when I used "Reply" on an email recently, the numbers in the sender's text changed to this again. Only when I changed from "Unicode" to "Western", did it change to normal numbers.

There are no signatures on any account.

Actually I did. I tried again, but no change. Also, when I used "Reply" on an email recently, the numbers in the sender's text changed to this again. Only when I changed from "Unicode" to "Western", did it change to normal numbers. There are no signatures on any account.
Hat Ihnen das weitergeholfen?
Zitieren
Stellen Sie eine Frage

Sie müssen sich mit Ihrem Benutzerkonto anmelden, um auf Beiträge zu antworten. Bitte stellen Sie eine neue Frage, wenn Sie noch kein Benutzerkonto haben.