Hilfe durchsuchen

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Inactive 'Start a conversation' button in Firefox Hello in desktop PC running Linux behind proxy

  • 5 Antworten
  • 4 haben dieses Problem
  • 144 Aufrufe
  • Letzte Antwort von Standard8

more options

I have tried it in Ubuntu 14.04 and Archlinux. It works fine on Windows (with and without a mic or camera) and a laptop running Archlinux both behind the same proxy.

(I'm not sure if this is related, but the about:home snippets also don't load; again this works fine in Windows).

Alle Antworten (5)

more options

Do you have any add ons like Noscript or one that might be keeping scripts from loading?

This requires javascript to be active in order to start a conversation,

more options

No. I don't have any addons istalled; it's a clean installation of Firefox (currently on Archlinux).

I have Never remember history enabled and my Browser Console just after opening firefox and clicking the Start a conversation icon shows as follows: Failed to load native module at path '/usr/lib/firefox/components/libxpcomsample.so': (80004005) /usr/lib/firefox/components/libxpcomsample.so: cannot open shared object file: No such file or directory Could not read chrome manifest 'file:///usr/lib/firefox/browser/extensions/%7B972ce4c6-7e08-4474-a285-3208198ce6fd%7D/chrome.manifest'. GET https://snippets.cdn.mozilla.net/4/Firefox/36.0.1/20150305221847/Linux_x86_64-gcc3/en-US/default/Linux%203.19.2-1-ARCH%20(GTK%202.24.27)/default/default/ [HTTP/1.0 200 Connection established 327ms] InvalidStateError aboutHome.js:228:0 InvalidStateError aboutHome.js:234:0 GET https://snippets.mozilla.com/media/bundles/b6b925fbf622006bfa7b317deb74a04817da2f23.html [HTTP/1.0 200 Connection established 1465ms] GET https://geo.mozilla.org/country.js [HTTP/1.0 200 Connection established 1055ms] POST https://safebrowsing.google.com/safebrowsing/downloads [HTTP/1.0 200 Connection established 1000ms] POST http://clients1.google.com/ocsp [HTTP/1.0 200 OK 689ms] 1426846473727 Services.HealthReport.HealthReporter WARN Saved state file does not exist. 1426846473727 Services.HealthReport.HealthReporter WARN No prefs data found. GET https://loop.services.mozilla.com/v0/push-server-config [HTTP/1.0 200 Connection established 2911ms] POST http://ocsp.digicert.com/ [1006ms] GET https://push1.push.hello.firefox.com/ [11ms] GET https://push1.push.hello.firefox.com/ [444ms] GET https://push1.push.hello.firefox.com/ [869ms] GET https://push1.push.hello.firefox.com/ [2239ms] GET https://push1.push.hello.firefox.com/ [47ms]

The InvalidStateError aboutHome.js: goes away once I enable History. The output of Browser console then would be: Failed to load native module at path '/usr/lib/firefox/components/libxpcomsample.so': (80004005) /usr/lib/firefox/components/libxpcomsample.so: cannot open shared object file: No such file or directory Could not read chrome manifest 'file:///usr/lib/firefox/browser/extensions/%7B972ce4c6-7e08-4474-a285-3208198ce6fd%7D/chrome.manifest'. POST https://safebrowsing.google.com/safebrowsing/downloads [HTTP/1.0 200 Connection established 467ms] POST http://clients1.google.com/ocsp [HTTP/1.0 200 OK 193ms] 1426847326438 Services.HealthReport.HealthReporter WARN Saved state file does not exist. 1426847326438 Services.HealthReport.HealthReporter WARN No prefs data found. GET https://loop.services.mozilla.com/v0/push-server-config [HTTP/1.0 200 Connection established 962ms] POST http://ocsp.digicert.com/ [HTTP/1.0 200 OK 187ms] GET https://push1.push.hello.firefox.com/ [587ms] GET https://push1.push.hello.firefox.com/ [97ms]

more options

I can reproduce this, it looks like remembering history is required. I also tried to enable cookies for just that domain however it must be something else. I am not 100% sure that the cookies are required for Firefox Hello, but history seems to be.

more options

In case I was not clear, Firefox Hello does not work for me even with history enabled; and again, works fine on Windows.

(Is the issue of about:home snippet not loading related to the %OS_VERSION% or %BUILD_TARGET% of Archlinux in the snippet URL? The URL in the Browser Console led to a blank page.)

more options

There's no timings on there, but from the logs it looks like it is failing to access the network fully:

GET https://push1.push.hello.firefox.com/ [11ms] GET https://push1.push.hello.firefox.com/ [444ms] GET https://push1.push.hello.firefox.com/ [869ms]

This shouldn't be being repeated. I think what might be going on is that it is trying to open a websocket connection to that server, but it is being denied.

This would potentially be an issue with the proxy, though I don't know why it would affect Linux and not windows.