Viser spørgsmål med mærket: Vis alle spørgsmål

If new private window opened, sound output playback is suddenly distorted through processor speakers or headphones

Operating System Ubuntu 20.04.4LTS on AMD® Ryzen 3 pro 3200g 64bit processor. Firefox Web Browser version 100.0.2 (64-bit) The method I can reproduce sound distortion: I … (læs mere)

Operating System Ubuntu 20.04.4LTS on AMD® Ryzen 3 pro 3200g 64bit processor. Firefox Web Browser version 100.0.2 (64-bit)

The method I can reproduce sound distortion:

I have clear sound playback through both system HDMI speakers or if earphones are plugged in, verified using the Ubuntu Sound Output test left/right (without distortion)

Then if I open a normal Firefox window and listen to YouTube video for example I have no distortion, if I however open I private window, say to access training material on Microchip University site I suddenly have distorted playback.

Please advise why private window opened suddenly distorts my output sound. Sound suspicious.

Stillet af mahnac72 for 36 minutter siden

I keep on being logged out on computer reboot on Garuda Linux

When I restart my computer, I am logged out of all websites although I did not select settings such as "Delete cookies and site data when Firefox is closed". This only ha… (læs mere)

When I restart my computer, I am logged out of all websites although I did not select settings such as "Delete cookies and site data when Firefox is closed". This only happens with reboots and not on Suspend.

I saw two similar posts but the options look like they changed name since then: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1319622 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1289909

I tried to apply the solutions linked there, to no avail.

This behaviour only happens on my Garuda Linux and not on Pop-os. Thus I am not sure here is the right place to ask this question.

Another strange bug which may be related is the following: if I zoom in a page (say set it at 120 percents) then go to another tab and then come back to the page I zoomed in, the zoom is reset to 100 percents.

Any help would be greatly appreciated!

Stillet af benoitseron for 1 time siden

Strange accounts in auto complete history of saved account fields

like in [https://support.mozilla.org/en-US/que.../1358775|this] this article. I see stranger accounts in my browser saved session suggestions. I only use my ff account i… (læs mere)

like in [https://support.mozilla.org/en-US/que.../1358775|this] this article. I see stranger accounts in my browser saved session suggestions. I only use my ff account in my personal computers and i'm not share my computer with strangers & guests. (this does not mean no one used after i leaved a computer with resetting that computer). Rarely using my personal computer(s) in public networks.

Do you have any ideas why this is happening and how can i prevent ?

Stillet af Murat for 3 timer siden

how do I work with attachments in unbuntu?

how do I work with attachments in unbuntu? it greys out when trying to upload any attachments in gmail and outlook. I am new and cant find unbuntu help on latest update… (læs mere)

how do I work with attachments in unbuntu? it greys out when trying to upload any attachments in gmail and outlook. I am new and cant find unbuntu help on latest update.

Stillet af tompetergallagher for 5 dage siden

Seneste svar af jonzn4SUSE for 5 timer siden

The operation was aborted!!!

Well I was about to sign in on my recently installed arch system and after entering the password it said "waiting" and then "The operation was aborted" poped up. I am usi… (læs mere)

Well I was about to sign in on my recently installed arch system and after entering the password it said "waiting" and then "The operation was aborted" poped up. I am using 100.0.2 version of firefox. (Note: i tried every other desktop environment on my sustem but it does have any changes). Pretty sure it's a bug and i want a solution for this. Please help me.

Thanks

Stillet af ayushmaanpadhi2805 for 18 timer siden

Seneste svar af ayushmaanpadhi2805 for 6 timer siden

new computer firefox install wipes custom home page on all devices

This has happened to me on 3 different computers. Today, I installed Modicia linux operating system on a new computer. Then, I installed Firefox browser. I logged int… (læs mere)

This has happened to me on 3 different computers.

Today, I installed Modicia linux operating system on a new computer. Then, I installed Firefox browser. I logged into Firefox the normal way and all my book marks and passwords etc... were imported into the browser, but when I clicked the "Home" button, my customized home page was gone. There were just a couple buttons pre-configured to whatever the default thing is showing twitter and 2 or 3 other buttons, but not what I had spent 3 hours configuring on my other computers. This has only happened on a new install of Firefox.

When I went back to my old computer and started Firefox, they were all gone!!! All of them. How do I get them back without programming each individual button all over again? The picture shows what it looks like NOW. Before installing Firefox on this new computer, all 32 buttons on my home page were individually configured with URLs and custom icons. Walt

Stillet af WalterRamjet for 1 uge siden

Seneste svar af WalterRamjet for 13 timer siden

  • Løst

Not possible to manage firefox updates leading to usability fails

Hello, I'm using Firefox 100.0.2 (OS: Ubuntu 20.04). It is not possible to manage if/when firefox updates are installed. In the options-section, there are some informati… (læs mere)

Hello, I'm using Firefox 100.0.2 (OS: Ubuntu 20.04). It is not possible to manage if/when firefox updates are installed. In the options-section, there are some information about the current version number, however no chance to configure anything update-related. Updates just happens automatically and interrupt current sessions, leading to spontaneous (and surprising) dysfunction of the opened browser. That's very annoying in case of video conferencing, for example, because it is not possible to open any new tab or windows, always the note there "you have to restart firefox now" - in practice, just like a crashing error. And, the suggested restart does not re-open the current opened tabs/URLs!

Furthermore, within some updates, my language settings get lost, so it turns to English language automatically and I always must add my language packet manually again and again. Thats really annoying and maybe completely disruptive for people that are not able to read in English!

Is there any chance to come over this? Otherwise I guess I must leave using firefox as browser, however this would be not the aim I actually follow. Thx!

Stillet af maximilian.blum for 14 timer siden

Besvaret af James for 14 timer siden

Duckduckgo opens links as https://html.duckduckgo.com/html

Hi, I'm using Duckduckgo as my search engine, but when I type in a search string, it Firefox prepends it with https://html.duckduckgo.com/html/... This opens a search pa… (læs mere)

Hi,

I'm using Duckduckgo as my search engine, but when I type in a search string, it Firefox prepends it with https://html.duckduckgo.com/html/... This opens a search page that doesn't follow my dark theme. When I click on a link, another link is added that creates a link back to the same URL, causing a loop. This never happened before I upgraded to Ubuntu 22.04 & the latest version of Firefox, 100.0.2. How can I change this back?

Thanks!

   -John

Stillet af jlcenter for 20 timer siden

Seneste svar af Dropa for 17 timer siden

start up popup unwanted

Hi, Could someone tells me how to deactivate the startup popup upon each firefox start which says (translated) "thanks this is 100th version of firefox, start navigation"… (læs mere)

Hi, Could someone tells me how to deactivate the startup popup upon each firefox start which says (translated) "thanks this is 100th version of firefox, start navigation", or is it to stay until the 1000th annniversary ? Thanks

Stillet af web55 for 2 dage siden

Seneste svar af cor-el for 18 timer siden

  • Løst

firefox v.100 does not open links from thunderbird

it happens after upgarde to v.100 every click in the link in thunderbird starts only new empty FF window instead of the link content in a new tab This is not on the thun… (læs mere)

it happens after upgarde to v.100 every click in the link in thunderbird starts only new empty FF window instead of the link content in a new tab This is not on the thunderbird side, as when I set Chromium as default browser the link is opened correctly.

Stillet af sebqas for 1 uge siden

Besvaret af jonzn4SUSE for 1 dag siden

Hardware Accelerated Video Not Working

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in … (læs mere)

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in intel-gpu-top

There is also no obvious error message. On youtube videos I sometimes see

[2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}"

but on Big Buck Bunny from https://test-videos.co.uk/vids/bigbuckbunny/mp4/h264/1080/Big_Buck_Bunny_1080_10s_1MB.mp4 I don't get that output and everything looks normal:

libva info: VA-API version 1.14.0 libva info: Trying to open /usr/lib/dri/iHD_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_14 libva info: va_openDriver() returns 0

but the video decode in intel-gpu-top shows 0%.

VA-API is confirmed to be working in mpv, if I play that same big buck bunny video in mpv I see 10-20% video decode usage.

vainfo shows

vainfo: VA-API version: 1.14 (libva 2.14.0) vainfo: Driver version: Intel iHD driver for Intel(R) Gen Graphics - 22.4.1 () vainfo: Supported profile and entrypoints

     VAProfileNone                   :	VAEntrypointVideoProc
     VAProfileNone                   :	VAEntrypointStats
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVC1Simple              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Main                :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Advanced            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointEncPicture
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileVP9Profile0            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP9Profile2            :	VAEntrypointVLD

As far as I know all flags are set properly (according to https://wiki.archlinux.org/title/firefox#Hardware_video_acceleration) and I have set MOZ_DISABLE_RDD_SANDBOX=1

Stillet af max.ehr for 6 dage siden

Seneste svar af Dropa for 1 dag siden

Selectively allow websockets

Firefox supports Websockets, which allows servers to push arbitrary data to the client, instead of having to rely on polling methods via HTTP and JS. Whilst solving one p… (læs mere)

Firefox supports Websockets, which allows servers to push arbitrary data to the client, instead of having to rely on polling methods via HTTP and JS. Whilst solving one problem, it creates another. I do not like the idea that any website can just ask Firefox to make a persistent WS connection without my consent. The same is true for service workers, but (unlike websockets) i'm not at all interested in using those. Luckily there's a configuration option to disable support for websockets, network.websocket.enabled, wich is exactly what i've done.

Is there a way to selectively allow websockets, based on IP or domain? If not, why isn't there one? Am i really the lone outsider who's concerned about security?

Stillet af BjornR1989 for 1 dag siden

Seneste svar af cor-el for 1 dag siden

How do you disable address bar suggestions *only* in private mode?

I want "Firefox Suggest" suggestions to operate like normal in regular windows, but not show up in private windows. Is this possible with an "about:config" tweak? … (læs mere)

I want "Firefox Suggest" suggestions to operate like normal in regular windows, but not show up in private windows.

Is this possible with an "about:config" tweak?

Stillet af edisondotme for 1 dag siden

Seneste svar af cor-el for 1 dag siden

  • Løst

Unable to play Twitter/Reddit/Facebook Video and GIFs on Firefox 99.0.1 (64-bit)

I have fedora 36 Linux on my laptop and I have installed Firefox from the software store. The version in Help>About>About Firefox shows 99.0.1 (64-bit). I am able t… (læs mere)

I have fedora 36 Linux on my laptop and I have installed Firefox from the software store. The version in Help>About>About Firefox shows 99.0.1 (64-bit).

I am able to play videos on Youtube but no video or GIF is playing on Twitter/Reddit/Facebook.

I have installed media codecs as per this fedora help

My autoplay setting look like as per the attached image. I do not have any extensions except Bitwarden on Firefox.

I also tried playing videos on Firefox 100 by downloading it directly from firefox website but faced the same issue.

Stillet af Bhanu Magotra for 4 dage siden

Besvaret af Bhanu Magotra for 1 dag siden

i can't input chinese in this brower!!

Hello! When i installed Ubuntu22.04LTS on my PC. I found i can't input any chinese in this brower!!! I think is firefox use snap's wrong! Please fix it. Ubuntu 22.04 LT… (læs mere)

Hello! When i installed Ubuntu22.04LTS on my PC. I found i can't input any chinese in this brower!!!

I think is firefox use snap's wrong! Please fix it.


Ubuntu 22.04 LTS 64bit GNOME 42.1 X11 IBus 1.5.26

Stillet af vzsxianggu for 2 dage siden

Seneste svar af Dropa for 1 dag siden

Ubuntu Firefox 100.0 all downloads fail immediately

Starting around v98.x, every attempt to download a file (eg with "Save Link as") immediately result in a Failed message in the download list. This happens despite the set… (læs mere)

Starting around v98.x, every attempt to download a file (eg with "Save Link as") immediately result in a Failed message in the download list.

This happens despite the setting "Always ask where to save files", though it doesn't matter. The Failed message appears before I am asked where the file should be saved.

Downloads work if I log in as another user.

If I restart firefox with "-safe-mode", I can do downloads. But not if I then start in regular mode.

The problem started in late March or early April 2022.

Extensions: Facebook Container, GNOME Shell integration, Hide Private Mode, IP Address and Domain Information, NoScript, TreeStyle Tab, uBlock Origin

Stillet af pld2 for 2 dage siden

Seneste svar af Terry for 2 dage siden