X
Tryk her for at gå til webstedets mobilversion.

Supportforum

Youtube videos stuttering after updating to firefox 72

Skrevet

After updating to firefox 72 (maybe it was after 72.0.1 - I did not have time to check so fast) videos on youtube started stuttering. When I start video everything seems fine but after a while it starts microstuttering - image is twitching, movement of camera is not fluent.

It looks like it is related to all videos on youtube. I watch mostly 1080p 60fps and these most often cause this issue. Example video: https://youtu.be/1La4QzGeaaQ It is easy to observe it at 1:27 with camera movement and terrain being fluent or not. If I pause video and resume play after few minutes it seems fine for minute but then it starts being choppy again. It does not seem to be related to video quality. I had 0 dropped frames in yt stats. I found workaround - if I set media.wmf.vp9.enabled to false and restart browser with this setting set to false everything is fine. But when I set it to true (like it always was for me) problem starts to occur. However no matter what I set youtube still shows "codecs: vp09". I do not have this problem on microsoft edge. I never had this problem on firefox 71 and I did not add any new extensions since few weeks. It must be new firefox fault, not my hardware or configuration.

After updating to firefox 72 (maybe it was after 72.0.1 - I did not have time to check so fast) videos on youtube started stuttering. When I start video everything seems fine but after a while it starts microstuttering - image is twitching, movement of camera is not fluent. It looks like it is related to all videos on youtube. I watch mostly 1080p 60fps and these most often cause this issue. Example video: https://youtu.be/1La4QzGeaaQ It is easy to observe it at 1:27 with camera movement and terrain being fluent or not. If I pause video and resume play after few minutes it seems fine for minute but then it starts being choppy again. It does not seem to be related to video quality. I had 0 dropped frames in yt stats. I found workaround - if I set media.wmf.vp9.enabled to false and restart browser with this setting set to false everything is fine. But when I set it to true (like it always was for me) problem starts to occur. However no matter what I set youtube still shows "codecs: vp09". I do not have this problem on microsoft edge. I never had this problem on firefox 71 and I did not add any new extensions since few weeks. It must be new firefox fault, not my hardware or configuration.

Ændret af Piterk den

Valgt løsning

as I post this (Jan 20, 2020) , Firefox 72.0.2 will be available sometime today should fix this video problem.

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/72.0.2/releasenotes/

Læs dette svar i sammenhæng 1
Citér

Yderligere systemdetaljer

Installerede plugins

  • Shockwave Flash 32.0 r0

Program

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:72.0) Gecko/20100101 Firefox/72.0

Yderligere information

Luk
Just_Golem 1 løsninger 2 svar

I upvoted your post. I also did all the steps and tests you detailed above. I post this now just to confirm that I have the same bug. Seems to have started at 72.0.1. On my system, not all Youtube videos are affected , but all from the same users when it does. Netflix, Twitch, TWiTtv, PrimeVideo, Tubi and NOT afffected. Just Youtube.

I upvoted your post. I also did all the steps and tests you detailed above. I post this now just to confirm that I have the same bug. Seems to have started at 72.0.1. On my system, not all Youtube videos are affected , but all from the same users when it does. Netflix, Twitch, TWiTtv, PrimeVideo, Tubi and NOT afffected. Just Youtube.

Ændret af Just_Golem den

Fandt du dette nyttigt?
Citér
Just_Golem 1 løsninger 2 svar

Valgt løsning

as I post this (Jan 20, 2020) , Firefox 72.0.2 will be available sometime today should fix this video problem.

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/72.0.2/releasenotes/

as I post this (Jan 20, 2020) , Firefox 72.0.2 will be available sometime today should fix this video problem. https://www.mozilla.org/en-US/firefox/72.0.2/releasenotes/
Fandt du dette nyttigt? 1
Citér

Nyttigt svar

Problem seems to be fixed for me. I can enable vp9 again.

Problem seems to be fixed for me. I can enable vp9 again.
Fandt du dette nyttigt? 1
Citér
Stil et spørgsmål

Du skal logge ind på din konto for at svare på et indlæg. Start et nyt spørgsmål, hvis du ikke har en konto endnu.