Brug af hovedadgangskode i Firefox til Android

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Firefox kan gemme brugernavne og adgangskoder, som du benytter på online tjenester, såsom din mail, sociale tjenester og forummer. For at forhindre andre i at få adgang til dine konti, hvis de har din enhed, kan du bruge en hovedadgangskode. Denne artikel forklarer, hvordan en hovedadgangskode bruges.

master_password0-ics

Hvordan virker hovedadgangskoden?

Når du har angivet en hovedadgangskode, vil du blive bedt om at indtaste den, første gang Firefox skal have adgang til de gemte koder. Herefter er der låst op for de gemte brugernavne og adgangskoder i resten af sessionen, så Firefox automatisk kan indsætte dem på de besøgte websteder. Når du afslutter Firefox og dermed også afslutter sessionen, låses adgangen til brugernavne og adgangskoder atter.

Bemærk: Når du bruger en anden app på din Android-enhed, kan Android-systemet risikere at afslutte Firefox for at frigive ressourcer. Hvis det sker, vil du blive bedt om at indtaste din hovedadgangskode, når du skifter tilbage til Firefox.

Hvordan angiver jeg en hovedadgangskode?

Som standard bruger Firefox ikke en hovedadgangskode til at beskytte dine gemte brugernavne og adgangskoder. Men du kan angive en hovedadgangskode sådan her:

1. Tryk på knappen Menu (enten nederst på skærmen på nogle enheder eller i det øverste højre hjørne af browseren) , og tryk så på Indstillinger (du skal muligvis først trykke på Flere) .
  2. Tryk på Privatliv, og vælg Brug hovedadgangskode.
    master_passwords-ics
  3. Skriv en adgangskode i indtastningsfeltet.
    Tip: Husk at vælge en adgangskode, som er let at huske for dig, men svær for andre at gætte. Læs mere i artiklen Create secure passwords to keep your identity safe.
    master_password2-ics
  4. Tryk på OK for at aktivere hovedadgangskoden.

Når hovedadgangskoden er aktiveret, vil adgangskoder ikke længere blive synkroniseret i Firefox til Android.

Hvordan fjerner jeg en hovedadgangskode?

Hvis du ønsker at stoppe med at bruge en hovedadgangskode, så kan du let fjerne den:

1. Tryk på knappen Menu (enten nederst på skærmen på nogle enheder eller i det øverste højre hjørne af browseren) og tryk så på Indstillinger (du skal muligvis først trykke på Flere) .
  2. Tryk på Privatliv.
  3. Tryk på afkrydsningsboksen Brug hovedadgangskode.
  4. Indtast din hovedadgangskode i indtastningsfeltet.
  5. Tryk på OK for at fjerne hovedadgangskoden.

Når hovedadgangskoden er fjernet, vil adgangskoder blive synkroniseret igen.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg har glemt min hovedadgangskode?

Hvis du har glemt din hovedadgangskode, kan du nulstille den:

Advarsel: Nulstilling af din hovedadgangskode vil fjerne alle dine gemte brugernavne og adgangskoder!
  1. Åbn programindstillingerne i Android, find appen Firefox til Android, og slet appens data.
  2. Hovedadgangskoden vil blive slettet, og du kan nu nulstille den.