Udvidet beskyttelse mod sporing i Firefox til computer

(Viderestillet fra Aktiver eller deaktiver cookies)

Udvidet beskyttelse mod sporing i Firefox beskytter automatisk dit privatliv, når du browser. Den blokerer de sporings-mekanismer, der følger dig rundt på nettet for at indsamle information om dine vaner og interesser. Den indeholder også beskyttelse mod skadelige scripts, som fx malware, der dræner dit batteri. For mere information, læs artiklen SmartBlock for Enhanced Tracking Protection.

Oversigt over beskyttelse

Hvis du vil se, hvad der er blevet blokeret på alle websteder i løbet af den sidste uge, skal du besøge din Oversigt over beskyttelse. Klik på menuknappen menu button retina og vælg Oversigt over beskyttelse, eller skriv about:protections i adressefeltet. Dette vil åbne siden Oversigt over beskyttelse i et nyt faneblad.

Hvis du vil se, hvad der blokeres på en webside, skal du klikke på skjoldet shield detected 70 til venstre i adressefeltet.

Hvad blokerer Udvidet beskyttelse mod sporing?

Firefox bruger en liste med kendte sporings-mekanismer fra Disconnect. Firefox blokerer som standard følgende typer af sporings-mekanismer og scripts.

• Sporing via sociale medier
  • Sporings-cookies på tværs af websteder
  • Fingerprinters
  • Cryptominers
  • Sporings-indhold i private vinduer. Disse sporings-mekanismer er skjult i annoncer, videoer og andet indhold på siden. Du kan få denne beskyttelse i alle vinduer ved at skifte dine indstillinger for Udvidet beskyttelse mod sporing til Striks eller Tilpasset, som forklaret nedenunder.

Hvis du vil vide mere om sporings-mekanismer og scripts, der blokeres af Firefox, så læs artiklerne Trackers and scripts Firefox blocks in Enhanced Tracking Protection og SmartBlock for Enhanced Tracking Protection.

Sådan kan du se, om Firefox beskytter dig

Skjoldet til venstre i adressefeltet viser dig, om Firefox blokerer sporings-mekanismer og scripts på et websted.

ETP shield 70
  • shield detected 70 - Violet: Firefox blokerer sporings-mekanismer og skadelige scripts på et websted. Klik på skjoldet for at se, hvad der er blevet blokeret.
  • shield no trackers - Grå: Ingen kendte sporings-mekanismer eller skadelige script blev fundet på webstedet.
  • crossed gray 70 etp - Grå og overstreget: Udvidet beskyttelse mod sporing er slået fra på webstedet. Klik på skjoldet og tryk på kontakten for at slå beskyttelsen til igen.

Hvordan kan jeg se, hvad der blokeres på et websted?

Klik på skjoldet for at se, hvad Firefox har blokeret.

Fx86EnhancedTrackingProtectionPanel

Dette panel vil vise forskellig information afhængig af det websted, du besøger.

• Blokeret: Firefox blokerede disse sporings-mekanismer og scripts. Klik på hver enkelt af dem for at se en detaljeret liste.
  • Tilladt: Disse sporings-mekanismer og scripts blev indlæst på siden. Dette sker, fordi nogle websteder muligvis kræver indlæsning af sporings-mekanismer og scripts for at fungere korrekt. Firefox tillader kun sporings-mekanismer og scripts, der er nødvendige for at websteder kan fungere, og blokerer resten. For mere information, læs artiklen SmartBlock for Enhanced Tracking Protection.
  • Ingen fundet: Firefox kiggede efter disse sporings-mekanismer og scripts, men fandt dem ikke på webstedet.
  • Klik på Indstillinger for beskyttelse for at ændre dine globale indstillinger for privatliv.
  • Klik på Oversigt over beskyttelse for at se dit personlige resume over, hvordan du har været beskyttet i løbet af den sidste uge - samt værktøj til at tage kontrol over din online identitet.

Hvad skal jeg gøre, hvis der er problemer med et websted?

Hvis der er problemer med et websted, så prøv at slå Udvidet beskyttelse mod sporing fra. Det tillader Firefox at indlæse sporings-mekanismer for det pågældende websted. Udvidet beskyttelse mod sporing vil fortsat blokere sporings-mekanismer på andre websteder.

1. Klik på skjoldet shield detected 70 til venstre i adressefeltet.
  2. Klik på kontakten Fx70-ETPswitch øverst i panelet.
    Fx70ETPtoggle-off
    • Dette vil slå Udvidet beskyttelse mod sporing fra for webstedet. Siden indlæses automatisk og tillader kun sporings-mekanismer på dette websted.

Gentag processen for at slå Udvidet beskyttelse mod sporing til igen.

Du kan opleve problemer med nogle websteder, når du bruger Udvidet beskyttelse mod sporing Striks. Det er skyldes, at nogle sporings-mekanismer er skjult i noget indhold på siden. For eksempel kan et websted integrere en ekstern video eller et indlæg på et socialt medie, der indeholder sporings-mekanismer. For at blokere disse sporings-mekanismer, må Firefox blokere selve indholdet.

Sporings-mekanismer er ofte skjult i følgende typer indhold:

• Login-bokse
  • Formularer
  • Betalinger
  • Kommentarer
  • Videoer

Tilpas dine globale indstillinger for Udvidet beskyttelse mod sporing

Når du henter og installerer Firefox, er Udvidet beskyttelse mod sporing Standard allerede aktiveret.

Hvis du vil ændre dine indstillinger for Udvidet beskyttelse mod sporing for alle websteder, så klik på skjoldet shield detected 70 til venstre i adressefeltet, og klik så på Indstillinger for beskyttelse. Dette åbner siden Privatliv & sikkerhed i Firefox' Indstillinger i et nyt faneblad.

Fx78settingsEnhancedTrackingProtection
Tip: Disse indstillinger er også tilgængelige fra Firefox-menuen:
Klik på menu-knappen menu button retina, klik på Indstillinger, og klik så på Privatliv & sikkerhed.

Udvidet beskyttelse mod sporing (Standard)

Som standard blokerer Firefox følgende på alle websteder.

• Sporing via sociale medier
  • Sporings-cookies på tværs af websteder
  • Sporings-indhold i private vinduer.
  • Cryptominers
  • Fingerprinters

Udvidet beskyttelse mod sporing (Striks)

Hvis du vil øge beskyttelsen af dit privatliv, så vælg Udvidet beskyttelse mod sporing Striks. Dette vil blokere:

• Sporing via sociale medier
  • Sporings-cookies på tværs af webstederCookies på tværs af websteder
  • Sporings-indhold i alle vinduer
  • Cryptominers
  • Fingerprinters

Striks beskyttelse indeholder Total Cookie Protection. Dette giver hvert websted sit eget "cookie jar" (kagedåse), hvilket forhindrer, at sporings-mekanismer fra tredjepart indsamler browsing-data på tværs af flere websteder.

1. Klik på skjoldet shield detected 70 til venstre i adressefeltet.
  2. Klik på Indstillinger for beskyttelse.
    Dette åbner siden Privatliv & sikkerhed i Firefox' Indstillinger i et nyt faneblad.
  3. Vælg Striks under Udvidet beskyttelse mod sporing.
  4. Klik på knappen reload all tabs retina for at anvende dine nye indstillinger for privatliv.

Udvidet beskyttelse mod sporing (Tilpasset)

Vil du blokere nogle sporings-mekanismer og scripts, men ikke andre? Brug Udvidet beskyttelse mod sporing Tilpasset.

1. Klik på skjoldet shield detected 70 til venstre i adressefeltet.
  2. Klik på Indstillinger for beskyttelse.
    Dette åbner siden Privatliv & sikkerhed i Firefox' Indstillinger i et nyt faneblad.
  3. Vælg Tilpasset under Udvidet beskyttelse mod sporing.
  4. Vælg hvilke sporings-mekanismer og scripts der skal blokeres.
  5. Klik på knappen reload all tabs retina for at anvende dine nye indstillinger for privatliv.

Du kan også slå al beskyttelse fra under Tilpasset ved at fjerne alle fluebenene. Dette tillader, at Firefox indlæser alle sporings-mekanismer og scripts, og deaktiverer blokering af følgende:

1. Sporings-indhold.
  2. Cookies.
  3. Cryptominers.
  4. Fingerprinters.
  5. Klik på knappen reload all tabs retina for at anvende dine nye indstillinger for privatliv.