Tilpas Firefox' knapper og værktøjslinjer

Revisionsinformation
  • Revision id: 71569
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: opdatering fra den engelske artikel
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Menuknappen Billedet "new fx menu" findes ikke. giver dig let adgang til dine foretrukne Firefox-funktioner. Er du ikke tilfreds med standardopsætningen? Den er let at tilpasse. Er der en funktion du bruger meget? Prøv at føje den til værktøjslinjen. Vi viser dig hvordan.

Firefox' værktøjslinjer giver let adgang til almindelige funktioner. Denne artikel forklarer, hvordan du kan tilpasse værktøjslinjer til netop dine behov.

Tilpas menuen eller værktøjslinjen

Du kan udskifte elementerne, der vises i menuen og i din værktøjslinje.

1. Klik på menuknappen Billedet "new fx menu" findes ikke., og klik på Tilpas.
    • Du får åbnet et specielt faneblad, der giver dig mulighed for at trække og slippe elementer ind og ud af menuen og værktøjslinjen. Prøv dig frem og se, hvad der passer dig bedst. Du kan altid starte forfra ved at klikke på knappen Gendan oprindelige indstillinger nederst i vinduet.
    Customize Fx 29 Win8
  2. Når du er færdig, så klik på den grønne knap Forlad tilpasning.
Bemærk: Mange tilføjelser har knapper, som du kan føje til menuen eller værktøjslinjen. For at læse mere, se Find og installer tilføjelser for at tilføje funktionalitet til Firefox.

Vis titellinjen, menulinjen eller bogmærkelinjen

For at vise titellinjen:

1. Klik på menuknappen Billedet "new fx menu" findes ikke., og klik så på Tilpas.
  2. Klik på knappen Titellinje nederst til venstre.
  3. Klik på den grønne knap Forlad tilpasning.

For at vise menulinjen eller bogmærkelinjen:

1. Klik på menuknappen Billedet "new fx menu" findes ikke., og klik så på Tilpas.
  2. Klik på rullemenuen Vis / skjul værktøjslinjer nederst i vinduet, og vælg de elementer, du vil have vist.
  3. Klik på den grønne knap Forlad tilpasning.

Vis titellinjen eller bogmærkelinjen

For at vise titellinjen:

1. Klik på menuknappen Billedet "new fx menu" findes ikke., og klik så på Tilpas.
  2. Klik på knappen Titellinje nederst til venstre.
  3. Klik på den grønne knap Forlad tilpasning.

For at vise bogmærkelinjen:

• Klik på menuen Vis øverst i vinduet. Klik på Værktøjslinjer, og klik så på Bogmærkelinje.

Vis menulinjen eller bogmærkelinjen

1. Klik på menuknappen Billedet "new fx menu" findes ikke., og klik så på Tilpas.
  2. Klik på rullemenuen Vis / skjul værktøjslinjer nederst i vinduet, og vælg de elementer, du vil have vist.
  3. Klik på den grønne knap Forlad tilpasning.

Er der problemer?

Prøv at gendan standardvalg af knapper og værktøjslinjer ved at klikke på knappen Gendan oprindelige indstillinger, når Firefox er i tilpasningstilstand. Hvis det ikke løser problemet, så prøv disse tips:

Hvordan viser og skjuler jeg de forskellige værktøjslinjer?

De fleste værktøjslinjer kan vises eller skjules afhængigt af dine behov. For at vise eller skjule værktøjslinjer, højreklikControl-klik et tomt sted på fanebladslinjen, og vælg eller fravælg den i pop op-menuen.

• Menulinje: Denne værktøjslinje, øverst i Firefox-vinduet, indeholder browserens menuer (Filer, Rediger, Hjælp, osv.). I Windows Vista og Windows 7 er menulinjen som standard skjult, og dens funktioner findes i knappen Firefox. Hvis menulinjen er skjult, kan du få den vist midlertidigt ved at trykke på tasten Alt.
  • Menulinje: Denne værktøjslinje, øverst i Firefox-vinduet, indeholder browserens menuer (Filer, Rediger, Hjælp, osv.). Hvis du skjuler menulinjen, vises knappen Firefox, som indeholder en forenklet menu.
  • Fanebladslinje: Det er hvor dine faneblade vises. Du kan skjule den.
  • Navigationslinje: Denne værktøjslinje indeholder dine navigationsknapper til websteder, adresselinjen, søgefeltet, knappen Hjem og knappen Bogmærker.
  • Bogmærkelinje: Denne værktøjslinje indeholder dine bogmærker fra mappen Bogmærkelinjen. For mere information, læs artiklen Bogmærkelinje - Få vist dine favorit-websteder øverst i Firefox-vinduet. Bogmærkelinjen er som standard skjult på nye installationer af Firefox.
  • Tilføjelseslinje: Denne værktøjslinje i bunden af Firefox-vinduet indeholder knapper tilknyttet dine udvidelser (hvis de er gjort tilgængelige af udvikleren af tilføjelsen). Læs artiklen The Add-on Bar gives you quick access to add-on features for mere information.

Toolbars - win1Toolbars - mac1Toolbars - lin1

Hvordan tilpasser eller flytter jeg rundt på elementer på en værktøjslinje?

1. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker et tomt sted på fanebladslinjen, og klik så på Tilpas.... Vinduet Tilpas værktøjslinje åbnes.
  2. Skift værktøjslinjens elementer efter behov. For en forklaring på, hvad hvert element gør, læs artiklen Tilpas Firefox' knapper og værktøjslinjer.
    • For at tilføje et element, træk det fra vinduet Tilpas værktøjslinje til den ønskede placering på værktøjslinjen.
    • For at fjerne et element, træk det til vinduet Tilpas værktøjslinje.
    • For at flytte et element, træk det hen på den ønskede placering.
  3. Når du er færdig, klik på knappen Færdig.

Toolbars - win2Toolbars - mac2Toolbars - lin2

Prøv det: Prøv dig frem med forskellige placeringer. Du kan altid gendanne de oprindelige indstillinger af værktøjslinjen ved at klikke på knappen Gendan standardvalg i vinduet Tilpas værktøjslinje.

Indstillinger af ikoners udseende

Der er yderligere muligheder for at ændre udseendet af ikonerne på din værktøjslinjer nederst i vinduet Tilpas værktøjslinje:

• Vis: Fra rullemenuen Vis kan du vælge, hvad der vises i værktøjslinjerne: ikoner, tekst, eller både ikoner og tekst. Firefox viser som standard kun ikoner.
  • Brug små ikoner: Vælg denne indstilling for at gøre værktøjslinjen mindre.

Hvordan tilføjer jeg en ekstra værktøjslinje?

1. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker et tomt sted på fanebladslinjen, og klik så på Tilpas.... Vinduet Tilpas værktøjslinje åbnes.
  2. Klik på knappen Tilføj ny værktøjslinje nederst i vinduet Tilpas værktøjslinje. Vinduet Ny værktøjslinje åbnes.
  3. Indtast et navn til din værktøjslinje i vinduet Ny værktøjslinje, og klik på knappen OK.
  4. Tilføj elementer til værktøjslinjen som beskrevet ovenover. Hvis du ikke tilføjer elementer, opretter Firefox ikke din værktøjslinje.
  5. Klik på knappen Færdig, når du er færdig med at tilføje elementer.

Din nye værktøjslinje vises under navigationslinjen.

Prøv det: Lav en ny værktøjslinje. Du kan altid fjerne ekstra værktøjslinjer ved at klikke på knappen Gendan standardvalg i vinduet Tilpas værktøjslinjer.

Jeg mangler værktøjslinjer, har uønskede værktøjslinjer eller værktøjslinjer der bliver nulstillet

Læs disse artikler om fejlsøgning af værktøjslinjer: