Tilføj eller fjern en søgetjeneste i Firefox

Revisionsinformation
  • Revision id: 172818
  • Oprettet:
  • Lavet af: Joergen
  • Kommentar: Opdateret
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Firefox indeholder som standard en mængde tilgængelige søgetjenester. Mange websteder tilbyder søgetjenester, som du kan føje til Firefox. På den måde kan du søge på det specifikke websted direkte fra adresselinjen eller søgelinjen i din Firefox. Du kan tilføje eller fjerne søgetjenester i Firefox med nogle få klik.

Tilføj en søgetjeneste fra søgelinjen

1. Besøg det websted, der tilbyder en søgetjenester. (Vi vil her bruge youtube.com som et eksempel.)
  2. Klik på forstørrelsesglasset i søgelinjen addsearch 40, og klik så på Tilføj "YouTube".
    Fx57AddYouTubeSearch

Søgetjenesten vil herefter blive vist blandt dine indbyggede søgemuligheder.

Tilføj en søgetjeneste fra adresselinjen

Når du besøger et websted, der tilbyder en søgetjeneste, kan du tilføje den fra menuen Sidehandlinger i adresselinjen.

1. Klik på knappen Sidehandlinger (3 prikker) i adresselinjen.
    Fx63PageActions-AddSearch
  2. Vælg Tilføj søgetjeneste fra menuen.

Tilføj fund af søgetjenester til adresselinjen

Klik på knappen Sidehandlinger. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på menupunktet Tilføj søgetjeneste, som indikerer, at der er en søgetjeneste tilgængelig (som vist ovenover for YouTube), og vælg så Føj til adresselinjen . Et søgetjeneste-ikon bliver føjet til adresselinjen. Når du besøger et andet websted, der tilbyder en søgetjeneste (som fx www.yahoo.com) vises et ikon for det websted i adresselinjen.

Fx63AddressBar-YahooSearchIcon

Du kan klikke på webstedets ikon i adresselinjen for at tilføje søgetjenesten til Firefox.

Søgetjeneste-tilføjelser

Mange udgivere tilbyder også tilføjelser, der lader dig tilføje endnu flere søgetjenester. Sådan tilføjer du yderligere søgetjenester til Firefox:

1. Åbn søgeindstillingerne i Firefox på en af følgende måder:
    • Klik på forstørrelsesglasset i søgelinjen addsearch 40, og klik så på Skift søgeindstillinger.
    • Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger. Klik på Søgning til venstre i fanebladet IndstillingerIndstillingerIndstillinger .
  2. Klik på linket Find flere søgetjenester nederst i fanebladet.
  3. Vælg den søgetjeneste-tilføjelse, du vil installere, og klik på knappen Føj til Firefox.

Skjul søgetjenester

Følg disse trin, hvis du vil fjerne alternative søgetjenester, du ikke ønsker at bruge i søgelinjen.

1. Åbn søgeindstillingerne i Firefox på en af følgende måder:
    • Klik på forstørrelsesglasset i søgelinjen addsearch 40, og klik så på Skift søgeindstillinger.
    • Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger. Klik på Søgning til venstre i fanebladet IndstillingerIndstillingerIndstillinger .
  2. Fjern fluebenet ud for de søgetjeneste, du ikke ønsker.
    Fx57SearchEngineList

Fjern søgetjenester

Følg disse trin, hvis du vil fjerne en søgetjeneste:

1. Åbn søgeindstillingerne i Firefox på en af følgende måder:
    • Klik på forstørrelsesglasset i søgelinjen addsearch 40, og klik så på Skift søgeindstillinger.
    • Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger. Klik på Søgning til venstre i fanebladet IndstillingerIndstillingerIndstillinger .
    Fx57RemoveSearchEngine
  2. Klik på den søgetjeneste, du ikke ønsker.
  3. Klik på knappen Fjern for at fjerne den fra listen.

Hvis du fjerner en søgetjeneste, som du selv har tilføjet, og du senere ændrer mening, er du nødt til at tilføje den igen (se ovenfor). Hvis du fjerner nogle af standard-søgetjenesterne i Firefox, kan du klikke på knappen Gendan standard-søgetjenester for at få dem tilbage.