Thunderbird i fejlsikret tilstand

Fejlsikret tilstand er en særlig tilstand af Thunderbird, som kan bruges til at fejlfinde og løse problemer. Fejlsikret tilstand deaktiverer alle udvidelser og nulstiller midlertidigt nogle indstillinger, der kan forårsage problemer. Ved at sammenligne Thunderbirds opførsel i almindelig tilstand og i fejlsikret tilstand, kan du måske finde årsagen til et problem.

Bemærk: Fejlsikret tilstand i Thunderbird har ikke noget at gøre med fejlsikret tilstand i Windows, udover at begge kan bruges til at finde og rette fejl.

Sådan starter du Thunderbird i fejlsikret tilstand

1. Hvis Thunderbird ikke kører: Start Thunderbird i fejlsikret tilstand ved at holde tasten Skift nede, mens du starter Thunderbird.holde tasten Alternativ nede, mens du starter Thunderbird.åbne et terminalvindue og indtaste kommandoen: thunderbird -safe-mode
    Du skal muligvis angive thunderbirds programsti, (fx /usr/lib/thunderbird).

Hvis Thunderbird allerede kører: Klik på menuen Hjælp øverst i Thunderbird-vinduet, klik på Genstart med tilføjelser deaktiveret…, og klik så på knappen Genstart i dialogboksen.
  2. Thunderbird genstartes, og du får vist dialogboksen Thunderbird Fejlsikret tilstand:

thunderbird safe mode

3. Klik på knappen Fortsæt i fejlsikret tilstand.

Kontrollér, at fejlsikret tilstand er aktiveret

Du kan kontrollere, om fejlsikret tilstand er blevet aktiveret ved at klikke på menuen Funktioner, klik på Tilføjelser, og klik så på menuen Udvidelser. Oven over din liste over udvidelser, vil du få vist meddelelsen Alle tilføjelser er blevet deaktiveret i fejlsikker tilstand.

Afslut fejlsikret tilstand

1. Luk Thunderbird: Klik på menuen Thunderbird i menulinjen, og klik så på Afslut Thunderbird, eller klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Afslut.
  2. Start Thunderbird som du plejer.
  1. Luk Thunderbird: Klik på menuen Filer øverst i Thunderbird, og klik så på Afslut, eller klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Afslut.
  2. Start Thunderbird som du plejer.
Hvis Thunderbird bliver ved med at starte i fejlsikret tilstand, så læs artiklen Thunderbird is stuck in Safe Mode.

Baseret på information fra Safe mode (mozillaZine KB)