Søgeforslag i Firefox

Efterhånden som du skriver i adressefeltet eller søgefeltet, foreslår Firefox relevante søgeord eller løsningsknapper relateret til den opgave eller det svar, du muligvis leder efter. Når søgeforslag er aktiveret, sendes den indtastede tekst til standard-søgetjenesten, som analyserer ordene og viser en liste med relaterede søgninger.

SearchSuggestions75

Sådan fungerer søgeforslag

Søgeforslag vises efterhånden som du indtaster dit søgeord. Ser du et forslag, som ser ud til at være det, du leder efter, skal du blot klikke på det i stedet for at indtaste mere.

Når søgeforslag er aktiveret, sendes det indtastede søgeord til standard-søgetjenesten - med mindre søgeordet ser ud til at være en webadresse eller et værtsnavn.

Søgeord kan indtastes i:

Standard-søgetjenesten kan indsamle informationer i overensstemmelse med betingelserne i tjenestens privatlivspolitik. Brugere, der er bekymrede over denne indsamling af information, bør måske ikke aktivere søgeforslag. Alternativt skal de vælge en anden standard-søgetjeneste, der har en anderledes privatlivspolitik.

Bemærk: Søgeforslagene i adressefeltet vil også vise matchende resultater fra din historik, dine bogmærker og åbne faneblade. Læs artiklen Autofuldførelse af forslag i Firefox' adressefelt for mere information.

Søgeforslag er som standard deaktiveret i privat browsing-tilstand, hvor du udtrykkeligt skal slå funktionen til for at kunne bruge den. Du kan aktivere søgeforslag i alle private browsing-vinduer i Firefox' søgeindstillinger (se nedenunder).

Aktivér eller deaktivér søgeforslag

Du kan til enhver tid aktivere eller deaktivere søgeforslag. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger. Klik på Søgning, rul ned til afsnittet Søgeforslag, og tilføj eller fjern et flueben ud for Vis søgeforslag.

Fx115settings-SearchFx121settings-Search

• Hvis du vil se søgeforslag i adressefeltet, så sæt et flueben ud for Vis søgeforslag i adressefeltet.
  • Hvis du vil have vist søgeforslag før resultater fra din browserhistorik, så sæt et flueben ud for Vis søgeforslag før resultater fra din browserhistorik i adressefeltet.
  • Hvis du vil have vist søgeforslag i private browsing-vinduer, så sæt et flueben ud for Vis søgeforslag i private vinduer.

Du kan til enhver tid aktivere eller deaktivere søgeforslag. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger. Klik på Søgning, rul ned til afsnittet Søgeforslag, og tilføj eller fjern et flueben ud for Vis søgeforslag.

Fx122settings-Search

• Hvis du vil have vist søgeforslag før resultater fra din browserhistorik, så sæt et flueben ud for Vis søgeforslag før resultater fra din browserhistorik i adressefeltet.
  • Hvis du vil have vist søgeforslag i private browsing-vinduer, så sæt et flueben ud for Vis søgeforslag i private vinduer.

Søgeforslag fra historikken

Når Firefox finder et match blandt dine tidligere søgninger, kan den vise søgeforslag fra historikken ovenover forslagene, der lige er hentet fra din søgetjeneste. Forslagene er markeret med et ikon af et ur.

Search bar history suggestions

Blandt matches i autofuldførelse af forslag i adressefelt kan Firefox erstatte op til to af forslagene fra søgetjenesten med forslag fra din søgehistorik. De dynamiske forslag er markeret med et ikon af et forstørrelsesglas.

URL bar search history and dynamic search suggestions

Læs artiklen Ryd tidligere søgninger fra søgefeltet for vejledning i, hvordan du sletter enkelte forslag fra søgehistorikken, eller hvordan du rydder alle punkter fra søgehistorikken. Hvis du ikke ønsker, at Firefox skal gemme tidligere søgeord i søgehistorikken, kan du slå Firefox' formular og søgehistorik fra ved at følge trinene i artiklen Bestem om Firefox automatisk skal udfylde formularer med dine informationer ("Slå autoudfyld fra og undgå, at Firefox gemmer flere formulardata").

Løsningsknapper i Firefox søgeforslag

Når du indtaster bestemte opgaver i adressefeltet, såsom at hente eller opdatere Firefox, kan forslagene indeholde en løsningsknap, så du kan fuldføre opgaven direkte fra adressefeltet . Hvis du fx indtaster update firefox, vises en løsningsknap, så du kan opdatere Firefox.

UpdateActionButton
Note: Funktionen med løsningsknapper er i øjeblikket kun tilgængelig i Firefox på engelsk.