Søgefelt - Tilføj, skift og håndter søgetjenester i Firefox

Få let adgang til alle dine foretrukne søgetjenester i Firefox' indbyggede søgefelt. Søgefeltet er let at tilpasse, så du kan tilføje, fjerne, eller flytte rundt på dine søgetjenester med nogle få klik.

Få let adgang til alle dine foretrukne søgetjenester i Firefox' indbyggede søgefelt. Søgefeltet er let at tilpasse, så du kan tilføje og fjerne dine søgetjenester med nogle få klik.

Bemærk: Hvis du bruger en oversat version af Firefox, vil søgefeltet og indstillinger beskrevet herunder måske ikke gælde for dig. Disse ændringer vil være tilgængelige i kommende versioner af Firefox.

Brug søgefeltet

Indtast din søgeterm i søgefeltet øverst i browseren eller på siden Nyt faneblad. Firefox sender dig til siden med søgeresultater for den valgte søgetjeneste.

Search Bar - Win1 Search Bar - Mac1 Search Bar - Lin1 Search1 29 - Win Search1 29 - Mac Search1 29 - Lin search bar 31

Skift søgetjeneste

Du kan se, hvilken søgetjeneste Firefox bruger, ved at se på logoet i søgefeltet. Du kan til enhver tid skifte til en anden søgetjeneste.

• Fra værktøjslinjen: Klik på pilen ved siden af ikonet, og vælg din ønskede søgetjeneste fra listen.
Search Bar - Win3 Fx8 Search Bar - Lin3 Search2 29 - Win Search2 29 - Mac Search2 29 - Lin switch search 33
  • Fra siden Nyt faneblad: Klik på logoet, og vælg din foretrukne søgetjeneste fra listen:
change search tab 31 search new page 33
Bemærk: Ændringer i det ene søgefelt påvirker også det andet.

Firefox leveres som standard med følgende søgetjenester:

• Google til at søge på nettet med Google
    Bemærk: Google-søgninger er som standard krypterede for at beskytte mod aflytning.
  • Bing til at søge på nettet med Microsoft Bing
  • Amazon.com til at søge efter produkter i Amazon.com-butikken
  • DuckDuckGo er en søgetjeneste til brugere, som ikke ønsker at blive sporet, når de søger
  • eBay for at finde ting til salg eller auktion på eBay

• Wikipedia (da) til at søge i den danske udgave af Wikipedia, den frie encyklopædi
Bemærk: Vælger du en ny søgetjeneste, vil den blive brugt, indtil du skifter igen.

Tilføj en søgetjeneste fra et websted

Nogle websteder tilbyder søgetjenester, som du kan føje til dit søgefelt i Firefox. Det gør det muligt at søge på det specifikke websted direkte fra dit søgefelt.

1. For at tilføje et websteds søgetjeneste, besøg webstedet med den ønskede søgetjeneste (vi bruger youtube.com som eksempel).
  2. Åbn listen med søgetjenester, og vælg Tilføj "YouTube Videosøgning". Firefox vil tilføje den til din liste og gøre den til den aktive søgetjeneste.
    Search Bar - Win6 Fx8 Search Bar - Lin6 Search3 29 - Win Search3 29 - Mac Search3 29 - Lin add search engine 33
Bemærk: Mycroft Project giver adgang til hundredvis af forskellige søgetjenester. Fx lader denne side dig tilføje enhver sprogspecifik Google-søgetjeneste (som fx google.ca, google.ch eller google.fr).

Tilføj en søgetjeneste via vinduet Søgetjenester

I vinduet Søgetjenester kan du tilføje nye søgetjenester, der er blevet udgivet til brug sammen med Firefox. Udfør de følgende trin i søgefeltet i værktøjslinjen eller på siden Nyt faneblad.

1. Klik på søgetjenesteikonet, og vælg Håndter søgetjenester….
  2. For at tilføje en søgetjeneste, klik på Hent flere søgetjenester… for at åbne Mozillas tilføjelsesside med søgetjenester.
  3. For at tilføje en af de viste søgetjenester, klik på knappen Føj til Firefox. Dialogboksen Tilføj søgetjeneste åbnes.
  4. For at begynde at bruge søgetjenesten med det samme, efter du har tilføjet den, sæt et flueben i boksen ud for Brug tjenesten som den aktive søgetjeneste.
  5. Klik på knappen Tilføj for at tilføje den valgte søgetjeneste.
  6. Søgetjenesten er nu tilgængelig på listen i søgefeltet.

Fjern en søgetjeneste

Du kan fjerne en søgetjeneste ved at udføre følgende trin i søgefeltet i værktøjslinjen eller på siden Nyt faneblad.

1. Klik på søgetjenesteikonet, og vælg Håndter søgetjenester… for at åbne vinduet Søgetjenester.
  2. For at fjerne en søgetjeneste, vælg den på listen, og klik på knappen Fjern.

Hvis du kommer til at slette en standardsøgetjeneste, så klik på knappen Gendan oprindelige indstillinger for at gendanne standardsøgetjenesterne.

• Hvis du kommer til at slette en søgetjeneste, som du selv havde installeret, skal du geninstallere den.

Flyt rundt på rækkefølgen af søgetjenester

1. Klik på søgetjenesteikonet, og vælg Håndter søgetjenester… for at åbne vinduet Søgetjenester.
  2. i vinduet Søgetjenester, vælg den søgetjeneste, du vil flytte. For at flytte den op på listen, klik på knappen Flyt op. For at flytte den ned, klik på knappen Flyt ned.

Tips og tricks

Brug søgefeltet

Indtast din søgeterm i søgefeltet i værktøjslinjen eller på siden Nyt faneblad

new search 34
  • Efterhånden som du indtaster i søgefeltet, vil du få vist forslag fra din standardsøgetjeneste for at hjælpe dig til en hurtigere søgning. Forslagene er baseret på populære søgninger og på dine egne tidligere søgninger (hvis dette er aktiveret).
search suggestions 34
  • Tryk på tasten ReturEnter for at søge med din standardsøgetjeneste, eller benyt en anden søgetjeneste ved at klikke på dens logo.

Du kan nemt ændre indstillingerne, hvis de ikke er de optimale for dig. Læs mere i de nedenstående afsnit.

Firefox leveres som standard med følgende søgetjenester:

• Google til at søge på nettet med Google
  • Bing til at søge på nettet med Microsoft Bing
  • Amazon.com til at søge efter produkter i Amazon.com-butikken
  • DuckDuckGo er en søgetjeneste til brugere, som ikke ønsker at blive sporet, når de søger
  • eBay for at finde ting til salg eller auktion på eBay

• Wikipedia (da) til at søge i den danske udgave af Wikipedia, den frie encyklopædi

Vælg standardsøgetjeneste

Følg disse trin for at angive din foretrukne søgetjeneste som standardsøgetjeneste:

1. Klik på forstørrelsesglasset i søgefeltet i din værktøjslinje, og klik så på Skift søgeindstillinger.
    search prefs 34
  2. Klik på Søgning, og vælg den ønskede standardsøgetjeneste i rullemenuen.
    search default 34 Billedet "choose defauly search 38" findes ikke.
  3. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Deaktivér eller aktivér søgeforslag

1. Klik på forstørrelsesglasset i søgefeltet i din værktøjslinje, og klik så på Skift søgeindstillinger.
    search prefs 34
  2. Klik på Søgning. Sæt eller fjern flueben ud for Vis søgeforslag for at aktivere eller deaktivere søgeforslag.
    turn on search suggestions fx34 search suggestions 38
  3. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Tilføj en søgetjeneste

Mange websteder tilbyder søgetjenester, som du kan føje til søgefeltet i Firefox. Det giver dig mulighed for at søge på webstedet direkte fra søgefeltet.

1. For at tilføje en sådan søgetjeneste, skal du besøge det pågældende websted. (Vi bruger i det følgende youtube.com som eksempel.)
  2. Klik på forstørrelsesglasset i søgefeltet i værktøjslinjen, og klik så på Tilføj "YouTube Videosøgning".
    add search 34
  3. Søgetjenesten vil herefter blive vist i oversigten med dine søgetjenester.
    youtube search 34

Tilføjelser med søgetjenester

Du kan også installere tilføjelser, der tilbyder dig endnu flere søgetjenester:

1. Klik på forstørrelsesglasset i søgefeltet i din værktøjslinje, og klik så på Skift søgeindstillinger.
  2. Klik på Tilføj flere søgetjenester….
  3. Hold musemarkøren over den ønskede tilføjelse, og klik så på knappen Føj til Firefox.

Skjul en søgetjeneste

Følg disse trin for at fjerne en søgetjeneste, som du ikke ønsker at have i søgefeltet:

1. Klik på forstørrelsesglasset i søgefeltet i din værktøjslinje, og klik så på Skift søgeindstillinger.
    search prefs 34
  2. Fjern fluebenet ud for den uønskede søgetjeneste.
    remove searches 34 searchengines36

Fjern en søgetjeneste

Følg disse trin for at fjerne en søgetjeneste:

1. Klik på forstørrelsesglasset i søgefeltet i din værktøjslinje, og klik så på Skift søgeindstillinger.
    search prefs 34
  2. Klik på den uønskede søgetjeneste.
  3. Klik på knappen Fjern for at fjerne den fra listen.
    remove search engine 35 remove36

Hvis du fjerner en søgetjeneste, som du selv har tilføjet, skal den geninstalleres, hvis du ændrer mening (læs ovenfor). Hvis du fjerner en eller flere af de søgetjenester, som følger med Firefox, skal du blot klikke på knappen Gendan standard-søgetjenester for at få dem tilbage.

Del denne artikel: http://mzl.la/18PmbBy