Sikker forbindelse mislykkedes | Fejlfinding

Sikker forbindelse mislykkedes

Denne artikel forklarer, hvorfor du måske får vist en fejlside med overskriften Sikker forbindelse mislykkedes eller Oprettede ikke forbindelse: Muligt sikkerhedsproblem, og hvad du kan gøre.

Der kan ikke oprettes sikker forbindelse

Når et websted, der kræver en sikker (https)-forbindelse, forsøger at sikre kommunikationen med din computer, krydstjekker Firefox dette forsøg for at sikre, at webstedscertifikatet og forbindelsesmetoderne faktisk er sikre. Hvis Firefox ikke kan oprette en sikker forbindelse, vil du få vist en fejlside.

Sikker forbindelse mislykkedes

En fejlside med meddelelsen Sikker forbindelse mislykkedes indeholder en beskrivelse af fejlen samt en knap med teksten Prøv igen, og giver dig mulighed for at rapportere fejlen til Mozilla. Det er ikke muligt at tilføje en sikkerhedsundtagelse for at omgå denne type fejl.

fx60SecureConnectionFailed-ErrorCode

Fejlsiden indeholder også følgende information:

• Siden kunne ikke vises, da autenticiteten af de modtagne data ikke kunne bekræftes.
  • Kontakt ejerne af webstedet omkring dette problem.

Oprettede ikke forbindelse: Muligt sikkerhedsproblem

Nogle forsøg på at oprette en sikker forbindelse mislykkes og resulterer i en fejlside med meddelelsen Oprettede ikke forbindelse: Muligt sikkerhedsproblem.

Fx66SecError-DidNotConnect Fx67SecError-DidNotConnect

Fejlsiden indeholder også en beskrivelse af den potentielle sikkerhedstrussel samt en knap med teksten Mere informationAvanceret…, så du kan se fejlkoden og andre tekniske detaljer, og den giver dig mulighed for at rapportere fejlen til Mozilla. Det er ikke muligt at tilføje en sikkerhedsundtagelse, så du kan besøge webstedet.

Problemer på webstedet

Nogle websteder benytter forældede og usikre TLS-krypteringsmetoder. Firefox beskytter dig ved at forhindre forbindelse til websteder, hvor der ikke kan etableres en sikker forbindelse. Kontakt ejeren af webstedet, og bed dem om at opdatere deres TLS-version til en sikker version.

Andre websteder kan kræve HTTP Strict Transport Security (HSTS) og tillader ikke adgang med en usikker forbindelse.

Konflikt med sikkerhedsprogrammer

Mange sikkerhedsprogrammer bruger en funktion, der som standard opsnapper sikre forbindelser. Det kan resultere i forbindelsesfejl eller advarsler på sikre websteder. Hvis du får vist fejlmeddelelser om sikre forbindelser på flere forskellige websteder, kan en opdatering af dit sikkerhedsprogram eller ændring af dine indstillinger måske løse problemet. Læs denne artikels afsnit om antivirus-programmer for hjælp med specifikke sikkerhedsprogrammer, som kan forårsage fejlene, såsom programmer fra Avast, AVG og ESET.

Alternativt kan du afinstallere sikkerhedsprogrammer fra tredjepart og bruge Microsoft Security Essentials, et gratis antivirusprogram, som tilbydes af Microsoft til Windows 7.Alternativt kan du afinstallere sikkerhedsprogrammer fra tredjepart, og bruge Windows Defender, det indbyggede antivirusprogram i Windows 8 og Windows 10.

Forkert indstillet ur

Websteder og Firefox bruger certifikater til at sikre, at dine data sendes til den korrekte modtager og ikke kan aflyttes. Hvis din computers ur er indstillet forkert, kan det få Firefox til tro, at webstedets certifikat er udløbet eller ugyldigt. Sørg for, at din computers ur er indstillet med korrekt dato, klokkeslæt og tidszone. For mere information, læs artiklen Sådan løser du tidsrelaterede fejl på sikre websteder.

Andre problemer med sikre forbindelser

Hvis du oplever andre problemer med sikre forbindelser, som ikke er beskrevet i denne artikel, så læs følgende artikler: